Hlavní obsah

Baník dosáhl svého. Disciplinárka pustí jeho fanoušky na Spartu

Praha
Aktualizováno

Fotbalová disciplinárka vyhověla žádosti Baníku Ostrava a rozhodla o podmíněném upuštění od výkonu trestu v podobě odehrání jednoho soutěžního utkání na stadionu Sparty bez přítomnosti svých diváků se zkušební dobou na dva měsíce. Rozhodnutí se týká čtvrtfinále MOL Cupu, které se bude hrát 4. března. Baník původně dostal trest za výtržnosti svých fanoušků v srpnovém ligovém duelu na Letné.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Baníku se radují s fanoušky z gólu na Slovácku.

Článek

Fanoušci Baníku na začátku sezony řádili jak v Opavě, tak na Spartě.

"Chování fanoušků Baníku na obou venkovních utkáních bylo nepřijatelné. Použití a vhození pyrotechniky, ale především brutální napadení pořadatelské služby na utkání se Spartou, které vyústilo ve vážné zranění jednoho z pořadatelů, nebude ze strany naší komise tolerováno a trest za takové chování se musí dotknout i fanoušků samotných," zdůraznil v srpnu šéf disciplinárky Richard Baček.

Ostravský klub dostal pokutu 150 tisíc korun a zákaz výjezdu svých fanoušků jak na následující zápas, tak na příští utkání Baníku na Spartě.

Policisté museli zasahovat na stadionu Sparty proti ultras BaníkuVideo: Pavel Jaňurek, Sport.cz

Teď v únoru dostává Baník milost. "Jeho fanoušci v posledních utkáních podzimní části a o minulém víkendu prokázali, že se dovedou při svém fandění vyvarovat závažných excesů. Byla tak splněna podmínka definovaná disciplinárním řádem, že potrestaný klub v době výkonu trestu svým chováním prokázal, že dalšího výkonu tohoto trestu již není třeba," poukazuje Baček.

Disciplinárka se proto rozhodla vyhovět žádosti Baníku a umožnit výjezd jeho fanoušků na pohárové utkání se Spartou.

"Podmínka bude platit na nejbližší dva měsíce a my budeme po tuto dobu samozřejmě chování fanoušků Baníku bedlivě sledovat a analyzovat. V případě, že se dopustí během této doby závažného závadného chování, tak na příští zápas se Spartou v Praze na Letné, ať už půjde o ligu nebo pohár, nevyjedou," ujišťuje Baček.

Reklama

Související témata: