Hlavní obsah

Divák na trávníku přijde Spartu draho. Krob se milosti nedočkal

Aktualizováno

Fotbalová Sparta dostala od disciplinární komise pokutu 120 tisíc korun za pyrotechniku a vniknutí diváka na hrací plochu v domácím zápase s Libercem. Pokud jde o diskutovaný případ jabloneckého Jana Kroba, který byl na Baníku neoprávněně vyloučen, protest jeho klubu řídící orgán ligy z procesních důvodů zamítl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rozhodčí Ondřej Pechanec vylučuje jabloneckého Jana Kroba.

Článek

Neslavný vstup do ligového jara po všech stránkách. Sparta při derniéře kouče Jílka na její lavičce prohrála s Libercem (0:2) a trpělivost fanoušků přetekla.

Jeden z nich se vydal vynadat trenérovi až ke střídačce, další vnikl na trávník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušek Sparty před trenérem Václavem Jílkem během utkání s Libercem.

Letenští proto za porušení povinností pořádajícího klubu zaplatí pokutu 120 tisíc korun.

Za nesportovní chování fanoušků v derby zaplatí také oba vršovičtí rivalové. Domácí Bohemians 30 tisíc a hostující Slavia 40 tisíc korun.

Krob si jednou nezahraje

Jablonec zkusil zachránit Kroba pro příští zápas s Plzní. Marně, obránce vyloučený v Ostravě si jednou nezahraje.

"Řídící orgán fotbalové ligy nevyhověl protestu Jablonce proti udělení žluté karty Janu Krobovi v utkání s Baníkem. Komise rozhodčích sice shledala, že druhá žlutá karta byla hráči udělena neprávem, ale k přestupku došlo. Na základě toho nebylo možné v souladu s Procesním řádem protestu vyhovět," poukazuje Štěpán Hanuš, ředitel komunikace Ligové fotbalové asociace, proč se disciplinárka protestem zabývat ani nemohla.

Disciplinárka může chybný verdikt rozhodčích napravit jen v případě, pokud k žádnému přestupku nedošlo.

"Podobně nešlo vyhovět třeba protestu Mladé Boleslavi proti vyloučení útočníka Komličenka na Spartě. Neměl být trestán kartou, ale o faul šlo. Jiným případem byl naopak slávista Hušbauer oceněný žlutou kartou za simulování v derby se Spartou. Komise rozhodčích došla k závěru, že o simulování se nejednalo. Trest tedy bylo možné zrušit, protože se ukázalo, že k žádnému přestupku nedošlo," srovnává Hanuš.

Stop na jedno utkání mají také Mareček (Teplice), Greššák (Olomouc) a Hronek (Bohemians), na dvě pak Jakub Mareš (Teplice).

Reklama