Hlavní obsah

Druhé varování! Už by to stačilo, musíme změnit přístup, hudruje kapitán na záskok

Praha

Čtyři trofeje za dva roky získal v dresu Slavie. Jednou slavil ligový titul, dvakrát tuzemský pohár, navrch přidal triumf v Československém Superpoháru. Během podzimu okusil v červenobílém dresu obránce Ondřej Kúdela bitvy v Lize mistrů a patřil ke klíčovým mužům unikátní podzimní ligové jízdy bez jediné prohry. Jenže jarní vstup dělá dvaatřicetiletému zadákovi, který při nedělní prohře na Slovácku nastoupil s kapitánskou páskou, pořádné vrásky. „Musíme změnit přístup," hudroval Kúdela po druhé ligové prohře v sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kúdela ze Slavie v akci.

Článek

„Prohry ke sportu patří. Ovšem jde o způsob, jímž prohru utrpíte," lamentoval Kúdela v rozhovoru pro klubový web slavia.cz po dvoubrankové prohře v Uherském Hradišti v rámci třiadvacátého kola nejvyšší tuzemské soutěže.

„Na Slovácku jsme nebyli dostatečně důrazní v pokutovém území. Šance jsme si přitom vytvořili. Jenže jsme do nich nešli s dostatečným důrazem," káral ofenzivní spoluhráče Kúdela. „Z naší strany chyběl v utkání absolutně důraz."

Zatímco na podzim Slavia jela jako skvěle promazaný stroj a drtila soupeře ofenzivním pojetím, z něhož nebylo úniku, na jaře má daleko k projevu z první části soutěže. „Musíme si sednout a věci si možná trochu důrazněji vyříkat. Kluci si musí uvědomit, kde hrají a za koho hrají. A nejde přitom jen o hráče, kteří dorazili v zimní pauze," prohlásil Kúdela.

Odmítal házet vinu na mladé spoluhráče. „Na hřišti jsme měli dostatek zkušených kluků, abychom si řekli, jak chceme hrát," mínil obránce Slavie, jejíž náskok v čele se ztenčil po pouhých třech jarních kolech o šest bodů.

„Pořád máme k dobru deset bodů, což je dostatečný odstup. Dostali jsme druhé varovaní a už by to mělo stačit. Alespoň podle mého soudu. Musíme prostě změnit přístup a v derby výkon ze Slovácka odčinit," připomínal Kúdela, že před ligovým lídrem je jedna z největších výzev sezony v podobě bitvy se Spartou.

Reklama