Hlavní obsah

Kluby první a druhé ligy budou o prodloužení sezony hlasovat 12. května samostatně

Praha

Verdikt o budoucnosti a dalším osudu první a druhé fotbalové ligy padne 12. května. Na tento den je svoláno Ligové grémium, na němž musí zástupci dvaatřiceti klubů obou soutěží rozhodnout o prodloužení přerušené sezony na období po 30. červnu. Vedení LFA už sice s návrhem přišlo, grémium ho ovšem musí posvětit. Souhlas přitom musí vyslovit nadpoloviční většina klubů první i druhé ligy, které budou hlasovat samostatně. V praxi to znamená, že pro dohrání soutěže v červenci musí být víc než osm klubů první a zároveň i víc než osm klubů druhé ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda Ligové fotbalové asociace Došan Svoboda svolal grémium klubů první a druhé ligy na 12. května

Článek

O termínu jednání Ligového grémia už sice jasno je, o místě a formě jednání se teprve rozhodne podle dalšího vývoje epidemiologické situace a nařízení státních orgánů.

Každopádně půjde o důležité rokování, neboť na programu bude nejen hlasování o prodloužení soutěžní sezony až do července, ale i volby vedení LFA.

Současné generalitě totiž vyprší mandát, což se týká jak předsedy LFA Dušana Svobody, tak i místopředsedů Adolfa Šádka a Petra Heidenreicha či členů výboru Jana Nezmara a Tomáše Provazníka. Nově se bude volit i předseda Kontrolního výboru, jímž je momentálně Tomáš Buzek. Nominace na uvolněné funkce mohou kluby podávat do pravého poledne 11. května.

Zásadní pak bude hlasování zástupců klubů první a druhé ligy o pokračování soutěžní sezony i po 30. červnu. Kluby první ligy budou hlasovat samostatně, přičemž své pro musí vyslovit minimálně devět klubů. Stejný model pak platí i pro druhou ligu.

Obě soutěže mají naplánovaný restart na 25. května, přičemž podle posledního scénáře by se měly hrát zápasy bez diváků a s tím, že na stadionech bude přítomno maximálně 130 osob.

"Tento počet je zhruba spodní hranice, kdy můžete utkání zorganizovat i s tím, že jste schopni zprostředkovat kontakt s médii," kvitoval předseda LFA Dušan Svoboda verdikt náměstka ministra zdravotnictví a epidemiologa Romana Prymuly.

.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články