Hlavní obsah

Podle Kisela měl Lavička ve Spartě zůstat

PRAHA

Fotbalový trenér Vítězslav Lavička neměl ze Sparty odcházet. To si myslí letenský záložník Karol Kisel, jenž se tak vyjádřil na srazu slovenské reprezentace před kvalifikačními zápasy v San Marinu a proti Polsku. „Můžu říct, že pan Lavička byl výborný trenér. V něm to rozhodně nebylo,“ narážel Kisel na jinou příčinu letenské mizérie.

Článek

Sparta vstoupila do sezóny poměrně úspěšně. Ovšem fakt, že letenský tým nepostoupil do Ligy mistrů a ani do hlavní fáze Poháru UEFA rozhodl o tom, že Vítězslav Lavička podal vedení klubu svou rezignaci. Když se k tomu připočítá vysoká ligová prohra v Liberci a domácí debakl v derby od Slavie, Křetínský a spol. se dlouho nerozmýšleli a Lavičkovu rezignaci přijali.

Že by byl veškerou příčinou sparťanské nemohoucnosti hlavně trenér Lavička, se ovšem nedomnívá ani jeden ze služebně nejstarších hráčů Sparty Kisel. „Můžu říct, že pan Lavička byl výborný trenér. V něm to rozhodně nebylo. Musíme začít sami od sebe, pořádně makat, a potom to bude lepší,“ naznačoval Kisel, že ne každý hráč letenského týmu odevzdával na trávníku své maximum.

Atomsféra v kabině na bodu mrazu

„Není moje úloha hodnotit, jaký trenér by mě měl vést. Co s tím nadělám? V klubu jsem od toho, abych trénoval pod koučem, který tam je. Neovlivním jeho volbu, a tak se tím ani nezabývám,“ reagoval rezignovaně slovenský středopolař na otázku, zda ho za jeho čtyřleté působení ve Spartě netrénovalo až příliš mnoho trenérů.

Pomůže tedy k lepší atmosféře a výsledkům jmenování Jozefa Chovance Lavičkovým nástupcem? „Není to tak, že do kabiny přijde někdo jiný a na všechno se zapomene. Určitě to není tak, že odejde Lavička a všechno bude v pohodě,“ myslí si Kisel, jenž v nejvyšší české lize odehrál již 210 utkání, v nichž nastřílel 30 branek. „Atmosféra v kabině je po špatných výsledcích na bodu mrazu. Byla to pro nás rána a bude trvat, než se nálada zlepší,“ zakončil slovenský reprezentant.

Reklama

Související témata: