Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 2:1Olomouc dvakrát pokořila libereckou defenzivu a vyhrála 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Ordoš 1 : 0
60. Ordoš 2 : 0
78. Dočkal 2 : 1

První dva letošní góly útočníka Michala Ordoše zajistily fotbalistům Olomouce vítězství nad Libercem. Sigma dnes vyhrála úvodní zápas 11. kola nejvyšší soutěže 2:1, ale v závěru se po brance hostujícího Bořka Dočkala ještě strachovala o vítězství. Liberec dostal gól po 301 minutách a po třech kolech zůstal bez bodu.

Článek

Sigmě se letos poprvé probudil v lize střelecky se trápící Ordoš a byly z toho tři body. „Moc jsem mu to přál a jsem rád, že nám tím zajistil výhru, kterou jsme si zasloužili, byť v závěru jsme byli rádi, že jsme vedení udrželi,“ tvrdil olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

Po opatrném začátku Hanáci přidali a vytvořili si územní převahu. Jejich kombinace však většinou končily už před šestnáctkou. Až v 17. minutě poslal před bránu Hauzra centr Melinho, před libereckým gólmanem se najednou „zjevil“ Ordoš a z blízka mu hlavou nedal šanci. Sigma pak hru dlouho, ale bez šancí, kontrolovala.

Po přestávce Liberec otevřel hru a to byla voda na mlýn Sigmy. V obraně byla bezchybná a zároveň využívala každé příležitosti k rychlým brejkům. Po jednom z nich zacentroval zleva Heidenreich a Ordoš se trefil hlavou do protipohybu Hauzra  podruhé.

Vymalováno však ještě nebylo. Sigma se nepochopitelně zatáhla, hosté zvýšili aktivitu a když střídající Blažek snížil, o tři body se bála. Vyrovnání totiž nabídla znovu Blažkovi, ale ten v koncovce trestuhodně selhal. „Takové stoprocentní šance se proměňovat musí. Když je nedáte, nemůžete uspět. Celkově však Sigma byla lepší. Chvílemi jsme vůbec nevěděli, jak na ni,“ přiznal  liberecký lodivod Ladislav Škorpil.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Branky: 17. a 60. Ordoš - 78. Dočkal. Rozhodčí: Paták - Filgas, Čecháček. ŽK: Pospíšil, Kaščák - Kerič, Dort, Bílek. Diváci: 3532.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Hudec, Komárek (46. Šuškavčevič), Heidenreich - Kaščák, Hořava - Hubník, Melinho, Pospíšil (70. Janotka) - Ordoš (77. Onofrej). Trenér: Psotka.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Janů (17. Polák) - Papoušek (75. Frejlach), Bílek, Dort, Dočkal - Nezmar, Kerič (66. Blažek). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: