Hlavní obsah

Sparta - Dukla 3:2 a 4:1Dvě výhry v malém pražském derby, Kotal však přišel o dalšího zraněného

Praha
Aktualizováno

Zatím po obnovení testovacích zápasů nad druholigovými soupeři vyhrávají. Nejprve dvakrát nad Jihlavou, teď v sobotu také nad sousedem z Julisky. Fotbalisté pražské Sparty ovšem registrují také zraněné hráče. Minule si Graiciar zlomil klíční kost, vítězství nad Duklou 3:2 a 4:1 jsou pro změnu vykoupena ztrátou stopera Lischky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stoper David Lischka se zranil.

Článek

Příprava za zavřenými dveřmi pokračuje. Sparta na Strahově odehrála další dva tréninkové zápasy, tentokrát proti pražské Dukle. Nejdřív zvítězila 3:2 a poté 4:1.

V prvním utkání se postupně trefili Štetina, Hancko a Kanga, brankář Heča chytil Tetourovi pokutový kop. Ve druhém utkání skórovali Karlsson, Mandjeck, Drchal a Karabec. První utkání kvůli zdravotním problémům nedohrál David Lischka.

„Nabíráme zápasové tempo, začíná to mít parametry. Pořád ještě dost chybí, ale ještě máme čas, určitě formu doladíme," ujišťuje na klubovém webu útočník Libor Kozák.

Mají na čem pracovat

Pro realizační tým je podstatné, aby hráči po dlouhé pauze nabrali co největší herní jistotu.

"Máme čím dál méně času do začátku soutěže, proto už pracujeme na zdokonalení herní jistoty. Situace dopředu byly v pořádku, ale problémy máme pořád v přípravné kombinaci, kombinujeme pomalu na moc doteků, soupeř stihne reagovat. Šance Dukly pak plynuly právě z našeho dlouhého držení míče a následných chyb. Máme na čem pracovat," hodnotí trenér Václav Kotal.

Po vynucené pauze mohou přijít častější zranění. "Je to fotbal, kontaktní sport. Martin Graiciar minule špatně upadl, nedal si pod sebe ruku a jde u něj o opakované zranění. Bez soubojů hrát nemůžete. Musíme být kondičně, silově a rychlostně dobře připraveni, pak zranění nebudou tak častá," poukazuje kouč.

Spartu hned na úvod obnovené sezony čeká šlágr s Viktorií. "Pořád něco zkoušíme, chystáme se na Plzeň. Víme, jaké hráče máme k dispozici. Dnes se ale třeba zranil David Lischka. Ve stoperské dvojici máme problém, neustále zkoušíme různé varianty a pořád nemáme zdravé hráče, které bychom tam chtěli vyzkoušet. Řešíme i organizaci hry, přechodovou fázi a přepínání do obrany," dodává Kotal.

Přípravná fotbalová utkání:
Sparta Praha - Dukla Praha 3:2 (1:0)
Branky: 28. Štetina, 47. Hancko, 90.+1 Kanga - 54. Souček, 79. Hrubeš.
Sparta Praha - Dukla Praha 4:1 (2:0)
Branky: 10. Karlsson, 40. Mandjeck, 53. Drchal, 66. Karabec - 76. Hrubeš.

Reklama

Související témata: