Hlavní obsah

Plzeň - Ml.Boleslav 2:0Plzeň doma zabrala a porazila mdlou Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Navrátil 1 : 0
48. Kolář 2 : 0

PLZEŇ

Od 2. srpna fotbalisté Plzně marně čekali na druhou domácí výhru v Gambrinus lize. Teprve v polovině listopadu, když už podzimní sezóna pomalu končí, se v sobotu dočkali. Kupodivu jim to nedalo ani moc práce a Mladou Boleslav porazili 2:0. Tým kouče Hapala podal žalostný výkon a v posledních čtyřech zápasech nepoznal radost z výhry.

Článek

Oba soupeři potřebovali ukončit nepříjemnou sérii. Především Plzeň, která doma porazila jen v prvním kole Žižkov a pak už nikoho. Mladá Boleslav zase začala ztrácet na špici tabulky a ze tří posledních zápasů získala jen dva body.

Středočeši začali ve Štruncových sadech jako opaření a trenér Hapal se častými výběhy k postranní čáře marně snažil mužstvo nastartovat. Plzeňští se naopak přes špílmachra Horvátha či běhavého Petrželu snažili uhánět nejkratší cestou k soupeřově brance.

Šance tak zákonitě přibývaly jen na straně domácích. Horváth branku přestřelil, střelu Krbečka zblokoval Rolko a ránu Limberského chytil gólman Miller. Ve 30. minutě však už byla Viktoria za svou snahu odměněna. Petržela rozehrál rohový kop, Rezek míč nadzvedl a Navrátil hlavou otevřel skóre. Boleslav se pokusila odpovědět platonickým tlakem, ale těsně před přestávkou měla velké štěstí, že Rezek v ideální pozici těsně minul branku.

Když se umí kopat rohové kopy, jde to samo... Tak si mohli viktoriáni blahořečit hned po přestávce. Roh kopal znovu Petržela, na malém vápně zůstal úplně sám Kolař a zase hlavou zvýšil na 2:0. A to ještě zkoprnělí hosté museli být moc a moc rádi, že je Kolář a Rezek v dalších šancích ušetřili. Ani to však Mladou Boleslav z bídy nevytrhlo. S takovými výkony může na stíhání Slavie zapomenout...

Viktoria Plzeň - Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Branky: 30. Navrátil, 48. Kolář. Rozhodčí: Matějek - Wilzczek, Slavík. ŽK: Horváth - Mach, Rolko. Diváci: 3516.
Plzeň: Ticháček – Limberský, Navrátil, Halama, Jiráček – Rezek (83. Varadi), Horváth, Rada, Petržela (86. Tatanašvili) – Kolář, Krbeček (70. Mlika).
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Procházka, Mach - Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Poláček (65. Kysela) - Papadopulos (80. Nečas), Pecka (46. Řezníček).

Reklama

Související témata: