Hlavní obsah

Sešívaní budou do čtvrtka v karanténě! V úterý chtějí hrát, liga má dva pozitivní případy

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Slavie budou po pozitivním testu na koronavirus u jednoho hráče do čtvrtka v karanténě. V pátek bude další testování, v úterý chtějí v Mladé Boleslavi hrát. V prvním kole testování na koronavirus bylo u fotbalových klubů první a druhé ligy provedeno 1442 testů a dva byly pozitivní. Jde o hráče Mladé Boleslavi a Slavie. Testování se v uplynulých dnech podrobili nejen všichni hráči A mužstev a realizačních týmů, ale i vybraní pracovníci jednotlivých klubů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamyšlený trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský.

Článek

Obhájci titulu a lídři tabulky mají sehrát první ligový duel po dlouhé nucené pauze v Mladé Boleslavi. A právě Středočeši a Slavia mají po jednom pozitivním výsledku testu na koronavirus.

"Klub do čtvrtka v karanténě a kompletní desinfekce. Pátý den od kontaktu (v pátek) první kontrolní test. Další dva testy 8. a 14. den. Tým bude poprvé trénovat v pátek odpoledne podle výsledků testu. V úterý chceme normálně hrát, pokud i druhý pondělní test vyjde negativně," avizuje na sociální síti Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie.

Testy probíhaly u všech klubů od minulého pátku do pondělí a zpracovaly celkem téměř 1500 vzorků. Ligová fotbalová asociace během úterního odpoledne obdržela zprávu, že ze všech otestovaných osob byla nákaza koronavirem potvrzena pouze u dvou případů.

"K jednomu pozitivnímu vzorku z klubu Mladé Boleslavi dnes přibyla jedna další osoba z pražské Slavie. Všech zbývajících 1440 testů bylo negativních. U obou pozitivních se jednalo o bezpříznakové případy," referuje LFA.

Asociace ujišťuje, že všechny profesionální kluby v tréninku v uplynulých týdnech plně respektovaly nastavená pravidla schválená pracovní skupinou ministerstva zdravotnictví.

Foto: Ostrava Baník, ČTK

Fotbalisté Baníku v Ostravě absolvovali testy na koronavirus před plánovaným obnovením prvoligové soutěže.

"Další postup v případě obou klubů je nyní plně v kompetenci místně příslušných krajských hygienických stanic. LFA ani samotné kluby nebudou zveřejňovat identitu nakažených osob. Všechny kluby bez výjimky budou ještě v následujících dnech absolvovat plánované druhé kolo PCR testů, kterých se znovu zúčastní všichni hráči, členové realizačních týmů a další pracovníci klubů," poukazuje LFA.

Slavia dodává, že hráč, u kterého došlo k pozitivnímu výsledku, se aktuálně nachází v domácí izolaci a je mimo veškerý kontakt s ostatními hráči a dalšími pracovníky klubu.

„Hygienická stanice hlavního města Prahy (HSHMP) provedla detailní epidemiologické šetření, z jehož dosavadních výsledků neplyne nutnost nařízení karanténních opatření pro ostatní hráče. HSHMP je v úzkém kontaktu s vedením Slavie, které poskytuje adekvátní součinnost. Aktuálně je v rámci předběžné opatrnosti s klubem domluven do čtvrtka tohoto týdne klidový režim pro všechny," uvádí ve svém úterním prohlášení Hygienická stanice hlavního města Prahy.

„Zároveň dochází ke klidovému režimu celého klubu. V domácím prostředí do pátku zůstávají nejen hráči a další pracovníci okolo A-týmu, ale i všichni kluboví zaměstnanci. Stejně tak dochází ke zrušení činnosti části slávistické mládeže, která se připravuje v areálu v Edenu. Dojde také k opětovné desinfekci klubových prostor," doplňuje Michal Býček, tiskový mluvčí Slavie.

V úterý také absolvovali další test mladoboleslavští fotbalisté a všichni měli negativní výsledek. V karanténě tak zůstává pouze hráč s pozitivním testem z první vlny.

Reklama