Hlavní obsah

Fotbalisté Brna budou ve středu znát jméno nového trenéra

BRNO

Fotbalisté Brna budou ve středu znát jméno trenéra, který nahradí Petra Uličného. Ten byl odvolán koncem října a po něm převzal dočasně vedení Aleš Křeček. Majoritní vlastník klubu Roman Pros ještě nechtěl jméno nového kouče odtajnit na úterní tiskové konferenci, podle zdrojů blízkých klubu by mohl funkci převzít Miroslav Beránek, nebo Jaroslav Šilhavý.

Článek

Oba adepti mají zkušenosti s prací asistentů trenérů české reprezentace. Beránek také vedl dvakrát Slavii Praha, Šilhavý trénoval naposledy Viktorii Plzeň.

Ve hře byl i Dušan Uhrin mladší, jenž ale chce dát po ukončení své mise v Rumunsku přednost dalšímu zahraničnímu angažmá. Brněnský klub oslovil ještě v průběhu podzimní části dvakrát bývalého kouče Sparty Vítězslava Lavičku, jenž ale obě nabídky odmítl.

Ke změnám došlo i ve vedení brněnského klubu. Funkci generálního ředitele převezme od Radka Běláka Pros. Bělák bude zastávat funkci sportovního ředitele místo Karla Jarůška, který zůstane pouze předsedou představenstva.

"Nebyl jsem spokojen s tím, jak Jarůšek řešil případ Besta," vysvětlil Pros. Ještě pod vedením trenéra Petra Uličného se Besta dostal na tréninku do konfliktu se spoluhráčem Střeštíkem a následně i s Uličným. Vedení klubu tehdy chtělo, aby se Besta omluvil. Ten to odmítl, proto byl vyřazen z kádru.

Výtky vůči generálnímu řediteli Bělákovi shrnul Pros pouze do vyjádření nespokojenosti s jeho prací v ekonomické oblasti. Pros nebyl spokojen ani s mediální prezentací klubu a odvolal tiskového mluvčího Zdeňka Vlacha. O práci s médii se bude starat najatá agentura.

Reklama