Hlavní obsah

Belic: Na Teplice budu rád vzpomínat

TEPLICE

Fotbalový brankář Tomáš Belic přestoupil v zimní přestávce z Teplic do řeckého Panionisu Atény. Na tým ze severu Čech ale bude vzpomínat jen v dobrém. "Byť z Teplic odcházím v polovině sezóny, budu na zdejší působení rád vzpomínat," řekl mimo jiné v rozhovoru pro Právo.

Článek

Přelom roku je pro vás velkou sportovní i osobní změnou. Přestoupil jste z FK Teplice do řeckého Panioniosu Atény...

I když pocházím ze Slovenska, v Česku jsem prožil šest let a chtěl jsem zkusit něco nového. Byť z Teplic odcházím v polovině sezóny, budu na zdejší působení rád vzpomínat. Strávil jsem tady dvě sezóny. Zpočátku jsem moc nechytal, ale čekal jsem na šanci, kterou jsem dostal v uplynulém podzimu.

V osmi ze šestnácti prvoligových zápasů jste vychytal čisté konto, čímž vám patří primát mezi brankáři v nejvyšší soutěži. Jak se vám to povedlo?

Dík patří hodně i spoluhráčům. Měli jsme sehranou obranu, kterou dirigovali Petr Lukáš s Martinem Kleinem. Za spolehlivou defenzivou jsem se snažil být týmu prospěšný a snad se to povedlo.

Pomohlo vám oněch osm nul k novému angažmá?

Asi ano. Zástupci řeckého klubu mě sledovali i v české lize a zřejmě se jim moje statistika hodně zamlouvala.

Kde trávíte současné dny?

S Teplicemi jsem se rozloučil a už jsem v Aténách. Potřebuji se adaptovat na nové podmínky. K mužstvu Panioniosu bych se měl připojit hned po Novém roce, protože v Řecku neznají zimní fotbalovou přestávku. Nemám přesnou představu o kádru svého nového celku, ale snad se s ním brzy seznámím. Už v sobotu 3. ledna Panionios čeká zápas se Škodou Xanthi a předpokládám, že už budu s týmem.

Co od řeckého působení očekáváte?

Asi poněkud divočejší prostředí a atmosféru na stadiónech než jsem poznal v Česku. Jsem na to sám zvědavý...

Reklama

Související témata: