Hlavní obsah

Příbramská tvrz padla, Slavii vysvobodil Musa. Bitvu o Ještěd vyhrál Liberec

Praha
Aktualizováno

Soutěž nabírá po restartu pekelné tempo. V úterních duelech 27. kola hrála doma Mladá Boleslav se Zlínem nerozhodně 1:1, ve fotbalové bitvě o Ještěd prohrál doma Jablonec s Libercem 0:1. Vítězný gól vstřelil deset minut před koncem Malinský. Poslední Příbram dlouho vzdorovala vedoucí Slavií, nakonec ale padla. Ligového lídra vysvobodil chvíli před koncem gólem střídající Musa.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost fotbalistů Slavie po vítězném gólu v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Podještědskému derby sice v poslední době vládl Jablonec, když v lize s Libercem neprohrál pětkrát za sebou, jenže tentokrát ve vyrovnané bitvě padl. Slovan potvrdil, že je aktuálně v lepší formě. Vítěznou trefu zaznamenal deset minut před koncem Malinský. Liberec vyhrál sedm z posledních osmi ligových duelů.

Mladá Boleslav se chtěla doma vzpamatovat z debaklu 1:7 v Plzni. Doam se Zlínem sice vstřelila dvě branky, duel ovšem skončil nerozhodně 1:1. Zlín, který šel do vedení po vlastním gólu obránce Tatajeva, už za tři minuty o náskok přišel a připsal si do tabulky jen bod. Nevyhrál tak již sedm kol a na jaře jako jediný ještě nezvítězil.

Večerní zápas u Litavky měl jasného favorita. Slavia přijela do Příbrami jako jasný lídr a nakonec svou roli dokázala potvrdit. Vítězství Pražanů zařídil chvíli před koncem střídající Musa. Slavia vyhrála nad Středočechy posledních osm vzájemných zápasů. Sešívaní mají před sebou nedělní šlágr s Plzní, vedou tabulku právě před Viktorií o jedenáct bodů. Západočechy čeká ve středu dohrávaný zápas v Ostravě.

Reklama