Hlavní obsah

Jablonec - Liberec 0:1Podještědské derby rozetnul Malinský. Liberec poskočil na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
80. Malinský 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Liberec stopnul pětizápasové čekání na ligovou výhru nad rivalským Jabloncem. V 53. Podještědském derby zvítězil na jeho hřišti 1:0 a svého soupeře v tabulce odsunul na čtvrté místo. Více šancí měli hosté, jenže Kuchta své šance zahazoval. Tým od Nisy se však přeci jen gólu dočkal deset minut před koncem díky akci Malinského.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Krob z Jablonce a Tomáš Malinský z Liberce během utkání nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

Jablonci se do sestavy vrátil jeho nejlepší kanonýr Doležal a trio slávistů Jugas, Sýkora, Matoušek, ale v první půli ani jeden tým branku netrefil. Blíž radosti byl však přeci jen Liberec. Už v osmé minutě se rychlý Pešek u postranní čáry prohnal kolem Holíka a jeho centr z levé strany nakonec zatřásl zadní tyčí. Od ní se míč ještě odrazil zpět před branku, ale domácí se ubránili.

Modrobílí se z gólu na hřišti svého rivala naposledy radovali v létě 2015, kdy se trefil Kevin Luckassen. Téměř pětileté čekání mohl ukončit Kuchta ve 23. minutě, kdy ho našel krásným pasem za obranu Mara. Útočník Slovanu se dostal před Plechatého a dokázal překonat i Hrubého v brance. Jablonecký gólman okamžitě signalizoval, že soupeř si při zpracování pomohl rukou, což následně potvrdil i VAR. Sudí Rejžek branku správně odvolal.

A do třetice šance hostů. V závěru první půle dobře presoval Malinský po pomalé zpětné přihrávce Holíka, Hrubý však stačil míč odkopnout. Ovšem jen k Peškovi, jenž však odkrytou branku netrefil.

Tým Petra Rady zahrozil poprvé v 11. minutě, kdy střílel Holík a Doležal navrátivší se do sestavy poslal míč patičkou mimo tyče. Ve 28. minutě pak nebezpečně pálil Považanec a jeho rána letěla těsně nad.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dominik Pleštil z Jablonce atakuje Jakuba Peška z Liberce během Podještědského derby.

Hned po pauze mohly skóre otevřít oba týmy. Nejprve se po dlouhém pasu a zaváhání liberecké obrany dostal před Nguyena Matoušek, jeho vůbec první střelu mezi tyče celého zápasu však Nguyen s přehledem chytil.

Kuchta zazdil tutovku

Aktivnější poté byli hosté. Nejprve tutovku zazdil Kuchta, když po rychlé akci Baluty a Malinského sám před gólmanem mířil z první vedle tyče. Po téměř hodině hry se Kuchta držel za hlavu znovu a hned dvakrát. Nejprve v 56. minutě branku v dobré pozici netrefil, o čtyři minuty později pak po chybě Jugase ve stoprocentní šanci nepřekonal dobře vyběhnutého Hrubého. Poté měl šance opět Jablonec, nebezpečnou střelu Kroba Nguyen vyrazil.

Tři body na Střelnici vybojovali nakonec hosté. V 80. minutě po střídání nahrál Mara Malinskému, který udělal v rohu vápna kličku Holíkovi a povedenou střelou na vzdálenější tyč poslal hosty do vedení.

To mohli hráči v modrém navýšit, ale ani jeden smrtící brejk do konce nedotáhli. V dramatickém závěru běžel na poslední rohový kop i gólman Hrubý, hosté se však ubránili a vyhráli těsně 1:0.

27. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 80. Malinský. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka - Orel (video). ŽK: Hübschman, Pilík - Karafiát, Zeman, Baluta, Rondič. Bez diváků.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas (78. Jeřábek), Plechatý, Krob - Hübschman, Považanec (84. Chramosta) - Pleštil (61. Pilík), Matoušek (78. Hämäläinen), Sýkora - Doležal (78. Dočekal). Trenér: Rada.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Hromada (80. Alibekov), Mara - Malinský, Baluta, Pešek (59. Zeman) - Kuchta (69. Rondič). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: