Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 1:1Mladá Boleslav vstřelila dvě branky, Zlín si ale odvezl bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Tatajev (vlastní) 0 : 1
24. Budínský 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali ve 27. kole první ligy se Zlínem 1:1. Oba týmy nezvítězily ani ve třetím utkání po koronavirové pauze, Zlín dokonce jako jediný stále čeká na první jarní výhru. Obě branky padly v úvodním poločase. "Ševci" vedli po vlastním gólu Alexeje Tatajeva, remízu vybojoval Středočechům Lukáš Budínský. Boleslav zůstala osmá, Zlín čtrnáctý.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lukáš Budínský z Boleslavi se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Mladoboleslavský trenér Jozef Weber udělal oproti sobotnímu debaklu v Plzni 1:7 pět změn v základní sestavě. Do branky se místo Šedy postavil Stejskal, který v úvodu odvrátil přízemní střelu Čanturišviliho na roh.

O čtvrt hodiny později se už Zlínští dočkali. Jawo ve vápně vyslal přízemní střelu, kterou za Stejskalova záda usměrnil domácí bek Tatajev.

Za necelé tři minuty přispěchali Středočeši s odpovědí. Jiří Klíma přihrál za hostující obranu Budínskému, jenž zamířil přesně k tyči. Mladoboleslavský kapitán jako pátý hráč v ligové sezoně zaokrouhlil počet gólů na deset.

Domácí převzali iniciativu a častěji se tlačili do koncovky, ale hlavička Tatajeva a střely Túlia a Budínského se neujaly.

Po téměř hodině se Zlín dožadoval penalty po souboji domácího Křapky s Janetzkým, ale rozhodčí Proske, který celé situaci zblízka přihlížel, protesty hostů nevyslyšel.

Na druhé straně napřáhl ke střele střídající Krobot, ale Cedidla jeho pokus zblokoval. Stejně dopadlo i Budínského zakončení, kterému se do cesty postavil Bartošák. Z následného rohu hlavičkoval Mašek pouze do gólmana Dostála. Po 19 vzájemných duelech v lize se tak zrodila remíza.

Mladá Boleslav, která se po celý zápas mohla spolehnout na podporu skupinky fanoušků, nevyhrála doma v lize počtvrté za sebou. Zlín nedokázal naplno bodovat v sedmém kole v řadě.

27. kolo první fotbalové ligy
FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 1:1 (1:1)
Branky: 24. Budínský - 21. vlastní Tatajev. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Douděra, Túlio, Hubínek - Džafič, Conde. Bez diváků.
M. Boleslav: Stejskal - Křapka, Tatajev, Jakub Klíma, Zelený - Janošek (62. Krobot), Túlio (86. Hubínek) - Douděra (46. Mašek), Budínský, Ladra - Jiří Klíma (74. Wágner). Trenér: Weber.
Zlín: Dostál - Cedidla, Buchta, Simerský, Matejov (66. Bartošák) - Fantiš (66. Džafič), Hlinka (57. Conde), Jiráček, Čanturišvili - Janetzký (77. Azackij), Jawo (46. Poznar). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: