Hlavní obsah

Sparta se ve Španělsku rozstřílela, Cracovii porazila 3:1

PRAHA

Fotbalistům Sparty se na soustředění ve španělské Málaze daří. Po úvodním vítězství 5:0 nad Austrií Vídeň góly nešetřili ani v pátek a polskou Cracovii Krakov porazili 3:1. Branky zaznamenali Matušovič, Krob a Žofčák, Pražané navíc ještě třikrát trefili tyč.

Článek

Sparťanští trenéři udělali proti duelu s Austrií Vídeň změny na řadě míst v sestavě. Zcela nově například poskládali ofenzivu, pouze stopeři zůstali na svých postech. Přesto se už v úvodní půlhodině pražský klub dvakrát prosadil po gólech záložníka Matušoviče a obránce Kroba, třetí branku přidal po změně stran Žofčák.

Předposlední tým polské ligy se k mnoha šancím nedostal, čtyři minuty před koncem se mu podařilo alespoň snížit. Po rohu nešťastně tečoval střelu jednoho z hráčů stoper Hubník.

V programu utkání na soustředění došlo k další změně: s Dynamem Kyjev bude hrát Sparta na žádost soupeře až v pondělí 9. února, o den později herní kemp završí soubojem proti Temešváru.

Jihočeši porazili Nitru, ale ztratili Bakalu 

Fotbalisté Českých Budějovic zakončili herní soustředění na Slovensku vítězstvím 2:0 nad domácí Nitrou. Jihočechy nasměroval k výhře devatenáctiletý Tomáš Mrva, který si po půlhodině připsal premiérovou trefu v dresu Dynama. Skóre pak uzavřel deset minut před koncem Tomáš Stráský.

Stínem pátečního duelu bylo zranění mladého slovenského záložníka Rastislava Bakaly, který se s týmem nevydal zpět do Česka a musel po srážce s vlastním spoluhráčem na vyšetření. "Byl odvezen do nemocnice s podezřením na otřes mozku," uvedl na webových stránkách klubu kouč Pavel Tobiáš, který si pochvaloval, že Jihočeši konečně odehráli zápas na přírodní trávě.

Ihned po skončení utkání Českobudějovičtí odcestovali zpět do vlasti, kde po volném víkendu zahájí finální fázi přípravy na jarní sezonu. Po návratu Iva Táborského do Mladé Boleslavi možná ještě Jihočeši zkusí sehnat náhradního útočníka.

"Sami uvidíme, jak místo útočníka nakonec zaplníme. Jsou dvě varianty - buď budeme spoléhat na své současné hráče, nebo se pokusíme sehnat někoho dalšího. Nějaký čas na to ještě máme," dodal Tobiáš.

Boleslav vyhrála i čtvrtý zápas

Se stoprocentní bilancí čtyř výher ve čtyřech zápasech opustí fotbalisté Mladé Boleslavi herní soustředění v Turecku. Druhý tým české nejvyšší soutěže v pátek v Beleku porazil polský ligový celek Wodzislaw 1:0 díky brance útočníka Iva Táborského. Ten se teprve ve středu narychlo vrátil z plánovaného hostování v Českých Budějovicích poté, co se Mladé Boleslavi v Turecku zranili další dva útočníci Jan Kysela s Jakubem Řezníčkem.

Táborský ukázal, že to s bojem o základní sestavu myslí vážně, přestože s ním trenér Pavel Hapal původně nepočítal. Už v šesté minutě přesně zakončil akci, kterou sám založil, a vzápětí promarnil ještě další dvě slibné příležitosti. Pak se oba týmy předháněly v zahazování šancí, ale skóre se už nepohnulo. Mladoboleslavské vedle výhry mohlo těšit to, že se poprvé od loňského srpna a zlomeniny zánártních kůstek zapojil do hry obránce Tomáš Hrdlička.

Levý obránce odehrál závěrečnou půlhodinu a částečně trenéru Hapalovi vykompenzoval zklamání z vážných zranění Kysely a Řezníčka. Prvně jmenovaný může kvůli výronu v kotníku chybět až šest týdnů, Řezníček se zlomenou pažní kostí ještě déle. Středočeši v Turecku potvrdili výbornou bilanci ze zimní přípravy, když před výhrou nad Wodzislaví porazili i ruský Tomsk, maďarské Szombathely a ukrajinský Charkov. Před odjezdem na soustředění Mladá Boleslav doma vysoko porazila slovenský Trenčín i druholigovou Duklu Praha, prohrála jen v Mönchengladbachu.

Sparta Praha - Cracovia Krakov 3:1 (2:0)
Branky: 25. Matušovič, 31. Krob, 68. Žofčák - 86. vlastní Hubník.
Sestava Sparty: Kozáčik - Kladrubský, Hubník, Řepka, Krob - Hušek (61. Kucka) - Jeslínek (61. Kadlec), Vacek, Žofčák, Matušovič - Wilfried. Trenér: Chovanec.
FC Nitra - Dynamo České Budějovice 0:2 (0:1)
Branky: 33. Mrva, 80. Stráský.
Sestava Č. Budějovic: Kučera (46. Křížek) - Laurinc, Horejš, Žižka, Leština - Benát (70. Svátek), Homoláč (56. Riegel), Hílek (80. Bakala), Mrva (46. Jasanský) - Sedláček (60. Stráský), Mezlík (75. Klavík).
Odra Wodzislaw - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 6. Táborský.
Sestava M. Boleslavi: Šeda (46. Miller) - Kalina (76. Svoboda), Janíček (76. Rolko), Procházka, Mach (66. Hrdlička) - Mendy (66. Dittrich), Sylvestre (66. Murárik), Kúdela, Poláček (66. Sedláček) - Táborský, Pecka (46. Schubert).

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 38. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 38. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 40. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice