Hlavní obsah

Možná přijde i Drchal. Sparta vpluje mezi dva kameny tam, kde čtyřikrát nevyhrála

Skupinu o titul mají jistou, přesto se blíží mezi dva kameny. Již ve středu hrají fotbalisté Sparty s Plzní v semifinále MOL Cupu, který je pro ně v závěru sezony prioritou. Nedělní ligový duel závěrečného kola základní části na Slovácku však Pražané nemohou vypustit. Pokud s Viktorií vypadnou, budou o poháry hrát už jen v elitní šestce a potřebovat každý bod. „Není to tak, že bychom se šetřili a spekulovali. Já takovou povahu nemám. Jestliže vyhrajete, nemusíte se na nikoho ohlížet,“ ujišťuje trenér Václav Kotal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Drchal ze Sparty.

Článek

Šest let už klubový archivář Václav Boreček nepřidal do letenské vitríny žádnou trofej. V roce 2014 získala Sparta double a navrch ještě superpohár. Od té doby nic. Nejen proto je pro ni domácí pohár teď tak důležitý. Může v něm zachránit sezonu.

„Tlak ve Spartě je pořád a my chceme každé utkání vyhrát. Byli jsme devátí a za čtyři zápasy se dostali na čtvrté místo," poukazuje trenér Václav Kotal.

Zápasy se po restartu sezony valí v rychlém sledu. V posledním utkání s Opavou udělal kouč čtyři změny v základní sestavě proti derby v Ďolíčku. A síly téměř jistě rozloží i na Slovácku.

„Asi dostanou příležitost hráči, kteří tolik nehráli. Ale každý bod je důležitý. Není to o tom, který hráč nastoupí. Kádr Sparty je široký, všichni hráči by měli mít takovou kvalitu, aby utkání zvládli. Všichni si zaslouží herní vytížení," avizuje.

Jedna změna je vynucená. Vykartoval se Dávid Hancko, v poslední době nejlepší obránce týmu.

„Jsem rád, že stopka přišla teď. Příštím kolem se žluté karty mažou, takže by neměl být problém a zahrají si další. Podstatné pro nás je, že šestku už máme jistou. Hancko si odpočine a bude hrát ve středu. Utkání jdou tak rychle za sebou, že nám to nevadí," líčí Kotal.

Slovácko hraje o šestku

Třeba se na hřiště dostane i mladý útočník Drchal, který posledně nebyl ani v nominaci na utkání.

„Tetteh a Kozák dali v posledních kolech góly, je těžké je odstavit. Drchal byl po zranění a řešili jsme, jestli by neměl jít na hostování v rámci ligy. Máme víc soubojových hráčů do pokutového území a měli jsme soupeře, kteří hodně bránili. Drchal je pro mě spíš typem rychlostního útočníka, který potřebuje prostor na náběhy za obranu. Takových zápasů jsme moc neměli," vysvětluje trenér Sparty.

Drchala možná využije v Uherském Hradišti. „Slovácko potřebuje hrát aktivně, aby se dostalo do šestky, a musí nás porazit. Uvidíme, třeba dostane příležitost. V přípravných zápasech hrál dobře, jeho čas přijde," míní Kotal.

Sparta každopádně míří na neoblíbenou adresu. Slovácko s ní doma v lize čtyřikrát za sebou neprohrálo. A v prvím kole současné sezony ji dokonce porazilo i na Letné.

„Pro nás je vždycky svátek, když přijede Sparta. Vypadli jsme z horní šestky, když jsme mohli svoje postavení v ní potvrdit. Teď stále máme šanci, ale není jen v našich rukou. Na takové zápasy ještě prostě musíme dozrát," připomíná trenér Martin Svědík, že Slovácku jde o hodně.

Reklama

Související témata: