Hlavní obsah

Karviná - Ml. Boleslav 2:2Cenná remíza. Boleslav si zajistila účast ve skupině o Evropu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Lingr 1 : 0
20. Klíma 1 : 1
44. Ba Loua 2 : 1
72. Mašek 2 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi v závěrečném 30. kole základní části první ligy remizovali v Karviné 2:2 a udrželi se v nadstavbové skupině o Evropu. Středočeši po šestém utkání bez vítězství za sebou klesli na desáté místo. Čtrnáctí Slezané protáhli čekání na plný bodový zisk rovněž na šest kol.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Jean Mangabeira z Karviné, Ondřej Lingr z Karviné, Michal Hubínek z Boleslavi, Vojtěch Smrž z Karviné a Jakub Klíma z Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Hned v druhé minutě domácí poprvé ohrozili mladoboleslavskou bránu, ale Taiwo neprostřelil hradbu těl před brankářem Stejskalem ani jeho samotného.

Chvíli nato přišla série karvinských šancí uvnitř šestnáctky soupeře. Nejprve po průniku Čonky zablokovala obrana hostů střelu Qoseho, odražený míč poslal Ndefe také jen do hradby těl před Stejskalem a nakonec pálil nad Lingr.

V 18. minutě se domácí poprvé radovali. Rychlou akci na jeden dotek rozjel Šindelář, po něm Ba Loua našel na křídle Ndefeho a jeho přízemní centr Lingr poslal za Stejskalova záda.

Okamžitá reakce

Boleslavská odpověď byla blesková. Jakub Klíma poslal dlouhý pas přes celé hřiště, za hranicí šestnáctky si ho zpracoval Jiří Klíma a přeloboval Bolka. To hostům pomohlo, už se na hřišti cítili jistěji a dokázali i zazlobit. Jako při ráně Janoška, kterou Bolek vytahoval na roh.

Slezané se ke slovu znovu dostali v 34. minutě, kdy po Lingrově standardce hlavičkoval Taiwo těsně nad bránu. Poté zase přišla šance hostů, ale Fulnek o kousek minul tyčku.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Ondřej Lingr z Karviné a Daniel Pudil z Boleslavi.

Minutu před pauzou Ba Loua předvedl velkou rychlost a povedenou střelou trefil horní růžek branky. Pro záložníka z Pobřeží slonoviny to byla premiérová ligová trefa v sezoně.

Začátek druhé půle byl ze začátku trochu opatrnější. V 68. minutě poslal Mangabeira na zteč hostující brány Lingra, toho však zablokoval Křapka.

Mašek zařídil bod

Boleslavští nesložili zbraně a v 72. minutě opět srovnali. Domácí defenziva zapomněla na zadní tyči na Douděru, ten vrátil míč před bránu a střídající Mašek ho dostal do sítě.

Rychlou odpověď se snažil najít Lingr, na jeho střílenou přihrávku však znovu nedosáhl Taiwo. Rozhodnutí měl na hlavě nejprve v poslední minutě Šindelář, ale karvinský stoper nestihl přesně zacílit. V nastavení Tijani přeskočil i gólmana Stejskala, jenže balon skončil nad břevnem.

30. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 2:2 (2:1)
Branky: 18. Lingr, 44. Ba Loua - 20. Jiří Klíma, 72. Mašek. Rozhodčí: Julínek - Blažej, Hock. ŽK: Mangabeira, Smrž - Krobot, Hubínek, Stejskal. Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).
Karviná: Bolek - Ndefe (84. Santos), Šindelář, Rundič, Čonka - Smrž (79. Hanousek), Mangabeira (79. Vukadinovič), Qose - Ba Loua (83. Guba), Lingr, Taiwo (79. Tijani). Trenér: Jarábek.
M. Boleslav: Stejskal - Křapka, Pudil, Jakub Klíma, Zelený - Janošek (56. Mašek), Hubínek, Túlio (46. Douděra) - Budínský, Fulnek (70. Krobot) - Jiří Klíma (70. Ladra, 88. Mazuch). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: