Hlavní obsah

Sparta - Liberec 4:1Vlastní gól Pražané odčinili. Sedmou výhrou v řadě si upevnili třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hancko 1 : 0
28. Frýdek (vlastní) 1 : 1
43. Sáček 2 : 1
74. Nguyen (vlastní) 3 : 1
90. Nguyen (vlastní) 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Paradoxním duelem vstoupili do nadstavbové části ligy fotbalisté Sparty a Slovanu. V Liberci se 1. července střetnou ve finále MOL Cupu, takže duel 1. kola skupiny o titul byl pro oba soupeře cennou zkušeností před bitvou o pohárovou trofej. Sparta zvítězila 4:1 a upevnila si třetí příčku, pátému Slovanu odskočila o šest bodů. Pražané vyhráli již sedmý soutěžní zápas v řadě. V utkání po dodatečné opravě zápisu padly celkem tři vlastní góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček ze Sparty oslavuje gól proti Liberci,

Článek
Fotogalerie

Letenští moc dobře věděli, na koho si mají dávat největší pozor. Liberec vyhrál v sezoně oba ligové zápasy se Spartou, v obou případech dal Malinský po dvou gólech. Však také hned první akce rychlého záložníka zaváněla gólem, Balutovu střelu brankář Heča jen konečky prstů vytěsnil.

Naopak domácí stihli otevřít skóre ještě dřív, než se naplnila 10. minuta. Dočkal rozehrál rohový kop přesně do míst, kde číhali nejlepší hlavičkáři. Kozák ještě na míč nedosáhl, ale Hancko poslal hlavou míč do horního růžku branky. Svoje vynikající výkony z poslední doby tak konečně korunoval také prvním jarním gólem a jeho přítelkyně Kristýna Plíšková na tribuně mohla být spokojená.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Dávid Hancko se raduje z úvodního gólu proti Liberci v 1. kole nadstavby.

Pohyblivý Slovan se ovšem brzy vzpamatoval. Spartě se zranil Vindheim a vystřídat ho musel Frýdek. Hráč, který dříve u Nisy působil, neměl šťastný vstup do zápasu. Po třech minutách na hřišti si Peškův centr nechytatelně srazil do vlastní sítě... Sparta v lize inkasovala poprvé po 446 minutách, což je její nejdelší série bez gólu od července 2018.

Inkasovaná branka s ní nezamávala. Ještě do přestávky získala vedení zpátky a gól jde na vrub Malinskému. Karlsson mu na křídle až příliš snadno pláchl, odcentroval, Frýdek odčinil svůj nešťastný zásah hlavičkovou asistencí a sváteční střelec Sáček zblízka ve skluzu poslal míč do sítě.

Po přestávce se na obou stranách začala hlásit únava po pohárové středě. Zápas se rozdrobil do spousty soubojů, přibylo nervozity a faulů, s nimi také nepřesností a laciných ztrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ze Sparty Praha (za Liborem Kozákem) a jeho gólová hlavička na na 1:0 proti Liberci.

Přesto ještě další góly padly. Sparta využila širšího kádru a znovu si pomohla standardkou. Po Trávníkově přímém kopu vrátil Štetina míč před branku a hlavičkový biliár dokonal Krejčí, který trefil břevno a od brankáře Nguyena se míč odrazil za čáru.

Ve třetí minutě nastavení pak o gólmana odrazil míč do sítě také Tetteh, který završil akci Hancka, Karabce a Frýdka. Obě branky statistici připsali Nguyenovi jako vlastní.

Fotbalová liga - 1. kolo skupiny o titul:
Sparta Praha - Slovan Liberec 4:1 (2:1)
Branky: 74. a 90.+3 vlastní Nguyen, 10. Hancko, 43. Sáček - 29. vlastní Frýdek. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Caletka - Houdek (video). ŽK: Trávník - Malinský, Baluta, Hromada. Diváci: 2000.
Sparta: Heča - Sáček, Štetina, Hancko, Hanousek - Vindheim (26. Frýdek), Krejčí, Kanga (76. Karabec), Dočkal (63. Trávník), Karlsson (76. Hložek) - Kozák (63. Tetteh). Trenér: Kotal.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Malinský (65. Rondič), Alibekov (57. Beran), Mara, Hromada (78. Michal), Pešek (57. Zeman) - Baluta (78. Fukala). Trenér: Hoftych.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Slavia 35 69 : 12 85
2 Plzeň 35 68 : 24 76
3 Sparta 35 66 : 40 60
4 Jablonec 35 48 : 52 51
5 Liberec 35 55 : 51 51
6 Baník 35 47 : 43 47

Reklama

Související témata: