Hlavní obsah

Zlíňané opět zdolali Příbram díky proměněné penaltě. Je to frustrující, stýská brankář Melichar

Zlín

Historie se opakovala. Fotbalisté Zlína zdolali stejně jako na začátku června Příbram 1:0 díky Poznarem proměněnému pokutovému kopu a udělali další významný krok k záchraně v elitní soutěži.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Michailo Cmiljanovič z Příbrami, Jaroslav Tregler z Příbrami, Lukáš Bartošák ze Zlína a brankář Příbrami Martin Melichar.

Článek
Fotogalerie

„Desítka byla stejně jako tehdy jasná. Zasekl jsem si míč a chystal se pravačkou vypálit, ale Kvída mě podrazil," tvrdí faulovaný obránce ševců Lukáš Bartošák. „Zvítězili jsme naprosto zaslouženě, byli jsme lepším mužstvem. Příbramské jsme nepustili do žádné vyložené šance," libuje si.

Zlíňané si v ligové nadstavbě ve skupině o udržení připsali už druhý domácí triumf v řadě a mají luxusní šestibodový náskok na čtrnáctou barážovou příčku. „Lepší vstup jsme si ani nemohli přát. Ještě ovšem neslavíme, nic nekončí. Musíme se dobře připravit na sobotní duel v Teplicích," apeluje na svoje hráče kouč Fastavu Bohumil Páník.

Za výkon proti Příbrami je pochválil. „Do přestávky jsme si vytvořili několik nadějných situací, ale ani jednu jsme nedotáhli do úspěšného konce. Druhá půle byla o první chybě, naštěstí se jí dopustil soupeř," oddechl si.

V Opavě musíme zabrat, ví Melichar

Příbramský brankář Martin Melichar označil další jednobrankovou porážku ve Zlíně za frustrující. „Čekal jsem, že Poznar pošle míč na opačnou stranu než v tom předchozím utkání. Znovu jsem směr střely vystihl, ale bohužel jsem na balon nedosáhl. Směrem dopředu se nám moc nevedlo, a tak jsme opět poslední. O víkendu v Opavě musíme nutně zabrat," vyhlíží už další zápas.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Zlína se radují z gólu.

Trenér Příbrami Pavel Horváth dal najevo značnou nespokojenost s hrou svého týmu. „Po domácím zápase mám vždycky pocit, že jsme se někam posunuli, ale pak to venku nepotvrdíme. Nebyli jsme si schopni přesně přihrát víckrát za sebou. Přečkali jsme sice dvě zlínské tutovky, ale pak darujeme Zlínu penaltu. Samozřejmě že naprosto zbytečnou. Proto jsme odjeli domů smutní. Nic ovšem nevzdáváme. O záchranu se budeme prát až do posledního kola," předsevzal si Horváth.

Reklama

Související témata: