Hlavní obsah

Žižkov - Prostějov 0:0Žižkov remizoval s Prostějovem a je čtvrtý o bod za Duklou

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Žižkova ve 26. kole druhé ligy remizovali 0:0 s Prostějovem a ze čtvrtého místa tabulky ztrácí bod na třetí Duklu, která drží druhou barážovou pozici. O další bod zpátky je pátý Hradec Králové po dnešním vítězství 1:0 nad Vlašimí.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zprava David Březina z Viktorie a David Píchal z Prostějova.

Článek

Žižkovští byli doma aktivnější, ale v koncovce se jim od začátku nedařilo. V 65. minutě Prostějov oslabil Machynek, který byl vyloučen za tvrdý skluz na Tusjaka. Pražané přes velký tlak početní výhodu nevyužili, protože dál stříleli nepřesně. Viktorii navíc v závěru podržel brankář Švenger při Ircingově velké šanci.

Žižkov podruhé za sebou uhrál bezbrankový výsledek, desátý Prostějov protáhnul šňůru bez výhry na čtyři kola.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Tribuna bez diváků během duelu Žižkov - Prostějov.

Zápas v Hradci Králové rozhodl kapitán Vlkanova dorážkou ve 29. minutě. Domácí měli ve druhém poločase několik šancí navýšit vedení, ale žádnou už neproměnili. V 70. minutě sám před brankou selhal Firbacher, kterého pak v nastaveném čase vychytal gólman Bačkovský.

Hradec naplno bodoval po třech utkáních, jedenáctá Vlašim naopak ve druhé lize zaváhala po sérii čtyř vítězství.

26. kolo druhé fotbalové ligy
Hradec Králové - Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 29. Vlkanova. Rozhodčí: Hocek - Kubr, Vaňkát. ŽK: Král, Zbrožek - Blecha, Průcha, Vrána. Diváci: 702 (limit 5000 osob na stadionu).
Viktoria Žižkov - Prostějov 0:0
Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Caletka. ŽK: Nešický - Lutonský, Biolek. ČK: 65. Machynek (Prostějov). Diváci: 751 (limit 5000 osob na stadionu).

Reklama

Související témata: