Hlavní obsah

Vlak s ostravskými fanoušky přijede na Hlavní nádraží

Vlak s fanoušky Baníku Ostrava, kteří přijedou v pondělí 4. května do Prahy na zápas 26. kola první fotbalové ligy se Spartou, dorazí krátce před 14:00 na pražské Hlavní nádraží. Původně policie předpokládala, že vlak přijede mimořádně na nádraží Praha Bubny. Z Hlavního nádraží příznivce doprovodí policisté na stadión Sparty.

Článek

Policie bude pohyb fanoušků obou klubů po Praze monitorovat. Nasadí i vrtulník a v případě větších potíží zasáhne speciální pořádková jednotka. V pohotovosti budou policisté z pořádkové, dopravní i kriminální služby.

O bezpečnost v ulicích se postarají také policisté se služebními psy a policisté na koních. V terénu bude i antikonfliktní tým a cizinecká policie, protože očekává příjezd polských příznivců.

Fanoušky Baníku doprovodí policisté i ve vlaku. Podle informací policie by mělo na zápas dorazit na 200 ostravských příznivců. Hostující klub má k dispozici 373 vstupenek, všechny jsou na jméno.

Z nových pravidel, která v souvislosti s reformou policie platí od začátku jarní části fotbalové ligy, vyplývá, že pořádek na stadionu musí zajistit pořadatelská služba. Organizátoři budou provádět důkladné kontroly u vstupů a na stadion nevpustí podnapilé lidi ani ty, u kterých objeví pyrotechniku nebo jiné nebezpečné předměty.

Pořadatel může policii požádat o pomoc až v případě, kdy najatá bezpečnostní agentura přestane situaci zvládat.

Reklama