Hlavní obsah

Teplice - Kladno 2:1Teplice rozhodly během dvou minut

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Zachariáš 0 : 1
68. Mareš (penalta) 1 : 1
71. Rosa 2 : 1

TEPLICE

Tepličtí poprvé na jaře doma inkasovali, přesto se radovali z tříbodového zisku. Rozhodli o něm během dvou minut ve druhém poločase. Trenér vítězů Jiří Plíšek si po zápase oddechl: „Vzhledem k průběhu jsem s výsledkem spokojen. Soupeř prokázal velké sebevědomí a hodně nám utkání zkomplikoval. Po obdržené brance jsme se ale rychle vzchopili a cením si morálky týmu, který našel i psychické síly k obratu.“

Článek

Domácí byli zpočátku aktivnější, ale ztěžka se dostávali do střeleckých pozic. Kladenští pozorně bránili a kombinací se snažili o postupný přechod do útoku. Vážněji ohrozit Grigara se jim však nedařilo. Ve 24. min. pálil domácí Ljevakovič nad břevno. Po půlhodině se řítil do šance kladenský Klinka, jehož střelu gólman vytlačil na roh. A Beneš hlavičkoval mimo.

Druhý poločas nabídl rušnější podívanou. Nejprve Kleinovu hlavičku chytil Pavlík. Z protiútoku ale udeřilo. Domácí zapomněli na volného Zachariáše, který nečekaně otevřel skóre. Tepličtí ovšem záhy předvedli gólový obrat. Mareš vyrovnal z penalty za faul Dubského na Kleina a vzápětí rychlou útočnou akci zakončil střelou pod břevno Rosa. Pak se dvakrát vyznamenal Pavlík při sólech Mareše.

„Až do prvního obdrženého gólu bylo znát, že jsme přijeli s vůlí zvítězit. Zkušenější mužstva by to asi dohrála do remízového výsledku. Srazila nás chyba při druhé brance,“ bilancoval kladenský trenér Martin Hřídel.

FK Teplice - SK Kladno 2:1 (0:0)
Branky: 68. Mareš z pen., 71. Rosa - 64. Zachariáš. Rozhodčí: Hrubeš - Večeřa, Gallo. ŽK: Matula - Dubský, Hajník, Holub, Strnad. Diváci: 3053.
Teplice: Grigar - Rosa, Klein, Pimpara, Vidlička - Vachoušek, Stožický, Ljevakovič, Mareš (90.+2 Smejkal) - Matula, Hesek (61. Mahmutovič). Trenér: Plíšek.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Drsek, Beneš, Dubský (72. Holub) - Bartek (80. Cigánek), Šisler, Strnad, Hajník - Zachariáš (77. Šilhan), Klinka. Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články