Hlavní obsah

FAČR schválila letní přestupové okno od 3. srpna do 5. října

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR vzhledem k posunutí konce aktuální sezony a začátku nového ročníku schválil, že letní přestupové okno v první a druhé lize letos začne 3. srpna a skončí 5. října.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Žídek (vlevo) z Opavy a Adam Karabec ze Sparty během utkání 29. kola ligy. Ilustrační foto.

Článek

"Jednoduchým důvodem posunu období pro přestupy a hostování profesionálních hráčů v tomto roce je změna termínové listiny profesionálních soutěží v důsledku dopadů koronavirové pandemie," uvedl generální sekretář FAČR Jan Pauly pro ČTK.

Sezony první a druhé ligy byly kvůli pandemii nového typu koronaviru pozastaveny v polovině března a opět se rozjely koncem května. Nejvyšší soutěž se má uzavřít v neděli 26. července pátým kolem nadstavbové skupiny o záchranu. Skupiny o titul i o Evropu se povedlo dohrát, mistrem se opět stala Slavia Praha.

Program skupiny o záchranu byl posunut kvůli koronavirové nákaze v Karviné, která musela na dva týdny do karantény. Profesionální kluby na dnešním ligovém grémiu odsouhlasily zrušení baráže a start příští sezony o víkendu 22. a 23. srpna.

Pokud se skupina o záchranu povede dokončit, sestoupí z nejvyšší soutěže pouze jeden tým a z druhé ligy postoupí tři celky - vítězné Pardubice, Brno a Dukla Praha. Příští sezonu první ligy bude hrát 18 mužstev a bude zrušena nadstavba.

V minulém roce tuzemské kluby mohly získávat fotbalisty na přestup a na hostování mezi 21. červnem a 8. zářím. "Délka tohoto období zůstává stejná, jen se tedy na základě rozhodnutí VV FAČR posouvá," konstatoval Pauly.

Reklama

Související témata: