Hlavní obsah

Do přípravy fotbalistů Pardubic se zapojil rekonvalescent Petráň

Pardubice

Letní přípravu na novou sezonu první fotbalové ligy dnes zahájil i nováček z Pardubic. Do přípravy Východočechů se zapojil po návratu z ročního hostování v Karviné útočník Michal Petráň, který je ale v rekonvalescenci po operaci ramene. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Lukáš Pfeifer z Pardubic, Martin Toml z Pardubic a Jiří Miker z Pardubic se radují z gólu. Ilustrační foto.

Článek

V Pardubicích bude z Plzně nadále hostovat dvaadvacetiletý záložník Michal Hlavatý, který mužstvu pomohl k historickému postupu do nejvyšší soutěže 14 góly a byl vyhlášen nejlepším hráčem druhé ligy. Ze západočeského celku jsou v Pardubicích na ročním hostování rovněž Filip Čihák a Lukáš Pfeifer.

Po dohodě s Mladou Boleslaví se s nováčkem soutěže připravuje i Brazilec Ewerton. V první den přípravy nechyběli na stadionu Pod Vinicí ani Jiří Sláma a Michal Surzyn, o jejichž ročním hostování z Olomouce klub jedná, a Emil Tischler, který je v Pardubicích na hostování do konce července ze Slovácka.

K mužstvu se připojili gólman Maxim Hertel z Herthy Berlín a obránce Josef Celba, který patří Baníku Ostrava, ale jaro strávil na hostování ve Vítkovicích.

Osmadvacetiletý Petráň působil v Pardubicích v letech 2014 až 2019. Za Karvinou dal v minulém ročníku ve 20 ligových zápasech tři góly. Kvůli operaci ramene Petráň na začátku přípravy pouze vyklusával kolem hrací plochy pod vedením kondičního trenéra Tomáše Proroka.

Na odchodu z mužstva jsou Pavel Sokol a Lukáš Zukal, kteří jdou na testy do druholigové Chrudimi. Vojtěch Čmelík se zase bude připravovat s druholigovým Ústím nad Labem.

První přípravný souboj čeká Pardubice ve středu proti Chrudimi. Poté se utkají s Jihlavou, Jabloncem, Olomoucí a Bohemians 1905. V Pardubicích se naposledy hrála první liga v ročníku 1968/69. Současný klub ale vznikl až v roce 2008, a to sloučením tří celků. V uplynulé sezoně ovládl druhou ligu.

Reklama

Související témata: