Hlavní obsah

Kozel ulovil starého známého. Baník Ostrava hlásí třetí letní posilu

Aktualizováno

Karvinského Lingra mu vyfoukla Slavia, tentokrát už uspěl. Baník Ostrava získal záložníka Daniela Tetoura z pražské Dukly. Dosavadní kapitán dejvického týmu podepsal v novém působišti smlouvu na dva roky s opcí. Fotbalista už s Baníkem trénuje na soustředění v Rakousku. Po Tomáši Zajícovi a Janu Juroškovi ze Slovácka je Tetour třetí letní posilou klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Tetour z Dukly Praha (vpředu) a plzeňský Ondřej Vaněk.

Článek

První trénink v novém působišti už má za sebou. "Přišel hráč, který zvýšil konkurenci ve středu hřiště. O takového jsme usilovali vlastně po celou dobu," říká trenér Luboš Kozel na klubovému webu.

Tetoura dobře zná, neboť ho před lety v Dukle vytáhl z dorostu do prvního mužstva. "Jeho silnou stránkou je klid na míči, neustálá nabídka, protože je fotbalista, který chce pořád hrát. Má velmi dobrý první dotek a těžko se mu odebírají míče," uvádí Kozel posilu.

Šestadvacetiletý Tetour prošel mládeží Sparty, klub mění poprvé v profesionální kariéře. "Vím, že trenér Kozel chce hrát kombinačně, což mi vyhovuje. Proto mě nejspíš do mužstva chtěl," usmívá se Tetour, který dosud v první lize odehrál 113 zápasů a dal sedm gólů.

V uplynulém ročníku usiloval s Duklou o návrat do nejvyšší soutěže, o který pražský celek přišel po nedohrání první ligy kvůli koronaviru. V březnu Tetour prodloužil na Julisce smlouvu, ale nakonec v klubu pokračovat nebude.

Paukner připomíná radio Jerevan

"Klub Danielovi děkuje za jeho oddané služby a přeje mu hodně štěstí v budoucí kariéře," uvedl předseda představenstva Dukly Bohumil Paukner na klubovém webu, podle něhož Baník aktivoval blíže nespecifikovanou výstupní klauzuli v hráčově kontraktu.

Tetour se loučí s Juliskou po sedmi letech. Služebně nejstarší hráč Dukly, nepočítáme-li gólmana Filipa Radu, přišel do dejvického celku v roce 2013 z pražské Sparty, odkud na Julisce hostoval už v roce 2011.

„K informacím, které proběhly v tisku ohledně finančních podmínek Daniela Tetoura v Dukle, lze pouze připomenout radio Jerevan, které mělo podobně věrohodné zprávy. Starší generace ví, o co jde, mladším je třeba uvést příklad: ‚Hovoří radio Jerevan, časový signál: bude přesně 20 hodin, maximálně 20:30'," dodává ironicky Paukner.

Reklama

Související témata: