Hlavní obsah

Kauza Opava? Do začátku ligy se nerozhodne

Praha
Aktualizováno

Případ, který vzbudil pozornost, se táhne. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) do začátku sezony nestihne rozhodnout v případu možného nedodržení opatření proti šíření koronaviru v prvoligové Opavě. Řízení stále není uzavřeno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal ze Slavie Praha a Jan Žídek (vpravo) z Opavy během utkání 22. kola ligy v Praze.

Článek

Čekalo se, že do startu nové sezony bude jasno. Nebude.

„Disciplinární řízení s Opavou stále není uzavřeno. Pro ověření dodatečných skutečností si naše komise ještě vyžádala doplňující stanovisko Ministerstvo zdravotnictví ČR. Odpovědi na naše otázky jsme zatím neobdrželi a z toho důvodu nemůžeme případ uzavřít před začátkem soutěžního ročníku 2020/21," vysvětluje předseda disciplinárky Richard Baček.

Podnět proti Slezanům podal ligový výbor na základě informací na základě informace, že klub nedodržel všechna nutná opatření proti šíření koronaviru.

Opavský klub naopak tvrdí, že se ničeho nedopustil a dělal všechno, co měl.

Paradoxně právě Opava se má postarat v Plzni dnes v podvečer o premiéru nového ligového ročníku. Viktoria má dva pozitivní nálezy a čeká se, jak dopadnou dnešní kontrolní testy.

Za narušení regulérnosti soutěže či utkání hrozí podle disciplinárního řádu tvrdé tresty. Klub může dostat pokutu až milion korun, může mu být odebráno až 15 bodů či kontumován zápas, což však po předčasném ukončení soutěže již nebude možné.

Kvůli výskytu koronaviru u jednoho hráče musel slezský tým v červenci do dvoutýdenní karantény a nestihla se tak dohrát závěrečná dvě kola nadstavbové skupiny o záchranu. Z nejvyšší soutěže letos nikdo nesestoupil. Již na začátku července se koronavirus objevil i u několika hráčů nedaleké Karviné a skupina o záchranu musela být poprvé odložena.

Reklama

Související témata: