Hlavní obsah

Sparta si zařádila v Brně, nováček jen mírnil debakl. Liberec padl v Olomouci

Praha
Aktualizováno

Pozitivních testů na koronavirus je víc než branek, přesto se soutěž rozbíhá. Sobotní program 1. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři zápasy. Olomouc porazila Liberec 1:0, hosté nedali penaltu. Příbram doma prohrála s Teplicemi 1:3 a Zlín podlehl Slovácku 1:2. Nováček z Brna pak hostil Spartu, dostal čtyři góly již do přestávky a prohrál s ní 1:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Lukáš Juliš, Bořek Dočkal a Matěj Hanousek oslavují gól na 2:0 během utkání v Brně.

Článek
Fotogalerie

Viktoria svůj úkol zvládla, Plzeň v pátek porazila Opavu 3:1.

Pražská Sparta nastoupila na půdě jednoho z nováčků Zbrojovky Brno. Letenští vyhráli jediný z posledních pěti vzájemných duelů, Brno s nimi doma třikrát po sobě neprohrálo. Tentokrát však bylo všechno jinak. Favorit se rychle prosadil, do přestávky nastřílel čtyři góly. Po Vindheimovi s Julišem se dvakrát trefil kapitán Dočkal. Ve druhém poločase už Sparta hřešila na svůj náskok, a tak Štepanovský aspoň snížil.

Během soboty se dostala do hry také Sigma Olomouc, v jejímž kádru se objevily tři případy nákazy koronavirem. Opakované testy zdravých členů týmu ale byly negativní, takže Hanáci mohli díky mírnějším pravidlům karantény doma hrát se Slovanem Liberec.

Sice bez trenéra Látala a jeho asistenta, kteří jsou ve stavu nemocných, manažer Minář ovšem z lavičky dovedl mužstvo ke třem bodům. Jediný gól vstřelil González, brankář Mandous ve druhém poločase chytil Marovi pokutový kop.

Příbrami se vstup do sezony nepovedl, nejspíš se bude znovu jen zachraňovat. Doma s Teplicemi prohrávala už o tři góly, zkušený Rezek v závěru už jen zmírnil na 1:3. Za hosty se trefil i navrátilec z Itálie, mladý Heidenreich.

Dramatické bylo moravské derby, v němž padaly góly až po přestávce. Zlín se ujal z penalty vedení, ale Slovácko zvládlo obrat. Vítězný gól dalo také z penalty.

Program 1. kola
Pátek
Plzeň - Opava 3:1
Sobota
Příbram - Teplice 1:3
Branky: 79. Rezek - 14. Nazarov, 66. Heidenreich, 73. Řezníček
Zlín - Slovácko 1:2
Branky: 47. z pen. Poznar - 63. Navrátil, 77. z pen. Daníček
Olomouc - Liberec 1:0
Branka: 16. González
Brno - Sparta 1:4
Branky: 58. Štepanovský - 30. a 35. Dočkal, 4. Vindheim, 11. Juliš
Neděle
16:30 Karviná - Ostrava
16:30 Č. Budějovice - Slavia
16:30 Jablonec - Pardubice
18:30 Bohemians - Ml. Boleslav

Reklama