Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Mladé Boleslavi se stal Stanner

MLADÁ BOLESLAV

Novým trenérem fotbalistů Mladé Boleslavi je Karel Stanner. Vedení klubu jej povýšilo z funkce asistenta, poté co na konci prosince po vzájemné dohodě odešel Dušan Uhrin mladší. Šedesátiletý Stanner, který v Mladé Boleslavi dlouhodobě vykonával i funkci šéftrenéra mládeže, mužstvo už v pondělí vedl na začátku zimní přípravy.

Článek

"Nad tou nabídkou jsem neváhal. Rád bych mužstvo pomohl vytáhnout v tabulce výš, uděláme maximum pro to, abychom se posunuli k příčkám zaručujícím start v evropských pohárech. Žádné ultimátum v podobě výsledku přede mnou ale není," řekl na tiskové konferenci Stanner.

S rošádou na postu hlavního trenéra souvisejí i další změny v realizačním týmu. V Mladé Boleslavi končí Uhrinův asistent Petr Čuhel a trenér brankářů Stanislav Vahala, Stannera nyní doplní Ladislav Maier, který už dříve práci asistenta a trenéra brankářů vykonával. Kondičním trenérem bude Martin Třasák.

Pro Stannera není štace u mladoboleslavského ligového celku novinkou. Už před dvěma lety tým vedl po odvolaném Zdeňkovi Ščasném v posledních devíti zápasech soutěžního ročníku 2007/08 s bilancí pěti výher, jedné remízy a tří porážek. Nyní se stane nejstarším ze současných šestnácti prvoligových koučů.

Boleslav pro trenéry rizikovým pracovištěm

Mladá Boleslav se v posledních letech stává pro trenéry takřka rizikovým pracovištěm: za necelé dva roky se zde kouč totiž změnil už čtyřikrát. "Ani já sám z toho nemám dobrý pocit, mnohem radši bych tady měl trenéra na několik let. S každým z trenérů jsme chtěli mít dlouhodobější spolupráci, ale okolnosti tomu chtěly jinak," uvedl prezident klubu Josef Dufek, podle nějž byl Stanner jedinou volbou.

Stanner už dělal také asistenta předchozím mladoboleslavským trenérům Pavlu Hapalovi a právě Uhrinovi, který po odchodu z klubu zamířil na Kypr a převzal AEL Limassol. Stanner nyní bude mít za úkol posunout Mladou Boleslav ze současného šestého místa v lize výš. Na vedoucí duo Teplice, Sparta ztrácejí Středočeši sedm bodů.

"Ty ztráty při tříbodovém systému nejsou nepřekonatelné, podle mého názoru nemáme o nic horší tým než Teplice s Jabloncem, které jsou před námi. Na podzim byl problém hlavně v nevyrovnanosti výkonů. To budeme chtít minimalizovat," prohlásil Stanner.

Nepůjde pouze o překlenovací období

Podle Dufka bude mít Stanner silnou pozici. Nepůjde pouze o překlenovací období, jako tomu bylo předloni, kdy vystřídal Ščasného. Nový kouč dostane prostor pro koncepční práci a jedním z jeho hlavních úkolů bude začlenit hráče z mládežnických výběrů, o nichž má výtečný přehled. Mladoboleslavští by rádi na ligové scéně představili další nadějné mladíky jako v případech útočníka Jana Chramosty nebo záložníka Tomáše Fabiána.

"Třeba v případě Fabiána se ukázalo, že měl hrát pravidelně ligu dávno předtím než až letos na podzim. Stanner v tomhle má velkou výhodu oproti svým předchůdcům, kteří logicky naše mladé hráče tolik znát nemohli," vysvětlil Dufek. Středočeši si hodně slibují hlavně od osmnáctiletých útočníků Ondřeje Zahustela a Jana Bořila, které si dnes hned Stanner vzal do přípravy s ligovým mužstvem.

Kysela odešel do Slavie za Tafata

Na prahu zimní přípravy prošel obměnou i mladoboleslavský kádr. Mužstvo opustil útočník Jan Kysela, který odešel do pražské Slavie výměnou za Libora Tafata. Oba budou v nových týmech půl roku hostovat. Mladá Boleslav se rozloučila také s brankářem Michalem Vorlem, obráncem Markem Djalovičem a útočníkem Fikrem Lemessou, kteří si hledají jiné angažmá.

Zatím zůstává defenzivní univerzál Jan Rajnoch, o nějž mají zájem ruské kluby. Několik týdnů ale může chybět útočník Luboš Pecka, kterého sužují potíže s vyhřezlou ploténkou.

Mladá Boleslav zatím v kolonce příchodů eviduje jen navrátilce z hostování. Záložník Tomáš Hrdlička do města automobilů zamířil ze štace v Bohemians 1905, středopolaře Jaroslava Dittricha a obránce Petra Macha si klub stáhl z Bohemians Praha.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články