Hlavní obsah

Slavia - Příbram 3:0Červenobílí pozřeli další snadné sousto, gólman Kolář proměnil penaltu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Provod 1 : 0
19. Bořil 2 : 0
90. Kolář (penalta) 3 : 0
Záznam online reportáže

Šestigólovou normu z premiérového zápasu sezony sice nenaplnili, další tři body si ovšem sešívaní v klidu a míru připsali. Fotbalisté pražské Slavie v utkání 2. kola Fortuna ligy porazili Příbram 3:0 a dál vedou tabulku bez inkasovaného gólu. Favorit rozhodl dvěma údery již na začátku duelu, po přestávce už vývoj zápasu kontroloval. V závěru nastavení si o exekuci pokutového kopu řekl brankář Kolář. A proměnil!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický záložník Lukáš Provod oslavuje svůj gól proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Mistrovská Slavia vstoupila do sezony drtivou výhru 6:0 v Českých Budějovicích. Fanoušci proto byli zvědaví, kolik gólů v Edenu utrží Příbram, která se na jaře zachránila jen administrativní cestou a před týdnem doma podlehla Teplicím 1:3... Sešívaní porazili Středočechy v posledních osmi vzájemných zápasech a doma s nimi v samostatné lize nikdy neprohráli.

Obhájci titulu znovu udeřili hned na samém začátku. Ševčíkův roh hlavou prodloužil Hovorka a Provod už měl snadnou práci doklepnout míč do odkryté branky.

Druhý úder přišel v 18. minutě. Neškodní hosté jen přihlíželi, jak červenobílí kombinují, Coufal odcentroval na malé vápno, do hlavičky se položil Bořil a jeho zakončení tečoval lehkým škrtnutím hlavou do vlastní sítě Kingue. Brankář Melichar neměl nárok dosáhnout. Bylo jen otázkou, zda rozhodčí přisoudí gól Bořilovi, nebo jako vlastní příbramskému nešťastníkovi.

Dvougólový účet za první půli byl k Příbrami ještě milosrdný. Její šancí pohrdl Rezek, na druhé straně Bořil zblízka trefil tyč. Po přestávce mohl jít do sóla Rezek, ale neohlídal si ofsajdové postavení. Velkou šanci nevyužil slávista Masopust.

Přetížená defenziva Příbrami byla vděčná za každou chvilku, kdy si mohla oddechnout. Sešívaní však přece jen nebyli tak hladoví jako před týdnem. Musovu bombu zneškodnil Melichar, na druhé straně nejvíc ohrozil Koláře spoluhráč Kúdela, který obranným odkopem těsně minul vlastní branku.

V závěru nastavení došel Provod pro penaltu, brankář Kolář přesprintoval celé hřiště a uprosil Musu, ať mu míč nechá. Gólman se nemylil a penaltu proměnil.

Fotbalová liga - 2. kolo:
Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 3. Provod, 18. Bořil, 90.+3 z pen. Kolář. Rozhodčí: Ginzel - Koval, Šimáček - Lerch (video). ŽK: Kúdela - Soldát, Pilík, Kingue. Diváci: 4869 (limit 5102 osob na stadionu).
Slavia: Kolář - Coufal, Hovorka, Kúdela, Bořil - Traoré (82. Malinský) - Masopust (62. Olayinka), Stanciu (79. Holeš), Ševčík (79. Oscar), Provod - Tecl (62. Musa). Trenér: Trpišovský.
Příbram: Melichar - Nový (84. Boakye), Tregler, Kingue, Cmiljanovič - Vais (61. Svoboda), Pilík, Soldát (69. Pinc), Petrák (61. Hájek), Vávra (61. Antwi) - Rezek. Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: