Hlavní obsah

Jsem velmi překvapený, přiznal Guľa po debaklu. Nářez bude hodnotit s vedením

Musí překousnout druhou facku během týdne. Po vyřazení v předkole Ligy mistrů v Alkmaaru padla Plzeň v lize v Liberci 1:4. „Domácí vyhráli zaslouženě. Náš velmi špatný, nedůrazný a neagresivní vstup do zápasu dovolil motivovanému soupeři jít do třígólového vedení. I když jsme snížili na 1:3 a ve druhém poločase s tím chtěli ještě něco udělat, chyba na 1:4 byla rozhodující a soupeř tím pádem zaslouženě vyhrál,“ zhodnotil prohru Adrián Guľa, jemuž pod Ještědem chyběla týmovost a větší důraz.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Plzně Adrián Guľa marně burcoval v Liberci svůj tým.

Článek
Fotogalerie

Plzeňský tým byl už po čtrnácti minutách zralý na ručník. Trefil se Mosquera, Hilál Júsuf i Hromada a vicemistři prohrávali o tři branky. Co se slovenskému kouči v tu chvíli honilo hlavou? „Jak do zápasu vstoupit střídáním, aby mužstvo zvedlo hlavu, abychom zvýšili důraz a agresivitu a působili jinak než v úvodu,“ prozradil.

O poločase ještě věřil, že tým má sílu o body zabojovat. „Snažili jsme tým vyburcovat, ještě zbýval poločas a mužstvo má kvalitu, aby střílelo góly. Ve druhé části utkání se to však nepotvrdilo,“ litoval Guľa, podle něhož se na Plzeňských projevilo nešťastné vyřazení ve 2. předkole milionářské soutěže.

„Vidíme to i podle výsledku a vstupu do zápasu. Chybělo nám v úvodu i větší sebevědomí. Ano, je za námi něco nepříjemného, ale už šlo o nový zápas. Rozhodně jsem očekával, že se k tomu postavíme jinak,“ přiznal kouč viktoriánů.

„Jsem z toho překvapený,“ dodal s tím, že po debaklu bude muset upravit program v reprezentační pauze. „Musíte reagovat na vývoj situace, která nastala, a plán bude trochu odlišný, než jaký jsme před zápasem dělali. Sedneme si s vedením a vyhodnotíme si, jakým způsobem do toho emocionálně vstoupit, abychom udělali to nejlepší pro klub. Tu tíhu budeme muset nějakým způsobem unést,“ uzavřel Guľa.

Reklama

Související témata: