Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Neprůstřelný gólman už i skóruje, severní vítr byl k Plzni krutý

Praha

Už jen pražská S zůstala na startu sezony s plným bodovým ziskem. Výsledek víkendu se ovšem zrodil v Liberci, kde Plzeň na sklonku léta sfoukl severák krutý jak v nejtužší zimě... Hned čtyři hráči Slovanu proto figurují v ideální sestavě 2. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Po třech zástupcích mají v jedenáctce Slavia a Sparta.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 2. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Vyřazení v Alkmaaru mělo senzační pokračování. Třináct let dlouhé domácí trápení s Plzní utnul Liberec impozantním vítězstvím 4:1. Mosquera věnoval zesnulému tatínkovi hned dva góly, přidali se k němu Hilál, Hromada a v obraně tvrdil muziku Kačaraba.

Brankář Slavie zatím v nové sezoně neinkasoval a své pojetí libera posunul na vyšší úroveň. Kolář v duelu s Příbramí proměnil penaltu a stal se šestým gólmanem v historii české ligy, který se zapsal mezi střelce. Nebývale produktivní je obránce Bořil, o pozvánku do reprezentace si pak řekl mladý záložník Provod.

Sparta profituje z návratu útočníka Juliše. Dvěma góly paradoxně uzemnil Olomouc, kde na jaře úspěšně restartoval kariéru. Do bývalé formy se vrací letenský kapitán Dočkal, mazáckou asistencí patičkou pak svůj výkon podtrhl zkušený obránce Čelůstka.

První vítězství oslavil nováček z Pardubic, v duelu s Teplicemi byl velmi aktivní záložník Solil.

Sestava 2. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Kolář (Slavia) - Kačaraba (Liberec), Čelůstka (Sparta), Bořil (Slavia) - Hromada (Liberec), Solil (Pardubice), Dočkal (Sparta), Provod (Slavia) - Mosquera (Liberec), Juliš (Sparta), Hilál (Liberec).

Reklama