Hlavní obsah

Moje chyba, bral Blažek fatální hrubku sparťanů na sebe

PRAHA

Favorit selhal hned na startu. Fotbalisté Sparty hodlali rázně vyrukovat po mistrovském titulu, ovšem v jarní domácí premiéře s Příbramí znovu jen remizovali. „V noci před zápasem se nám dalšími absenci rozpadla očekávaná sestava, ale to nás neomlouvá. Alespoň o gól jsme vyhrát měli. Někteří hráči ovšem svou šanci nevyužili,“ zlobil se trenér Jozef Chovanec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hlavičkový souboj Sionka se Šmejkalem

Článek
Fotogalerie

Koledovali si, koledovali. A vyrovnávající gól nakonec inkasovali, protože si ho po fatálním nedorozumění v obraně fotbalisté Sparty dali prakticky sami. „Tři zkušení hráči si nepochopitelně dávali před brankou přednost. Kušnír míč neodkopl, Brabec s Blažkem se potom nedomluvili. Gólman však měl míč úplně v pohodě chytit. I za cenu případné malé domů,“ zlobil se kouč Jozef Chovanec, jak stupidní gól od střídajícího Wágnera si jeho tým nechal dát.

Letenští fanoušci začali ke konci zápasu skandovat „Brabec ven!“ Exslávista přitom až do osudného okamžiku hrál s přehledem. „Kdyby to nebyl Brába, takové skandování by se vůbec neozvalo. Bohužel jsem mu to neusnadnil... Byla to moje chyba, míč jsem měl před sebou, takže jsem ho měl sebrat. Proto jsem Ericha po zápase utěšoval, jinak hrál ve dvojici s Tomášem Řepkou dobře,“ líčil gólman Jaromír Blažek.

Sparta pár hodin před zápasem přišla o další hráče, místo Zemana, Vacka a Žofčáka tak do základní sestavy naskočili mladíci Krejčí, Folprecht a Hejda. „Spokojení můžeme být s Hejdou, to je asi tak všechno. Šanci dostali další hráči a řada z nich nedokázala tlak z úvodního zápasu jara unést. Celou zimu se chystáme, a pak se nám přes noc sestava úplně rozpadne... Přesto jsme měli vyhrát a minimálně vedení 1:0 udržet,“ mračil se Chovanec.

Stejně mladý tým ovšem na Letné představila i Příbram a po zlepšení ve druhé půli nakonec bodovala. „Vzhledem k počtu šancí i průběhu zápasu zaslouženě, přitom jsme začali velmi ustrašeně,“ poukázal kouč Karol Marko. Pro příští zápas už bude mít k dispozici i kapitána Huňu, který angažmá v Číně nezískal. „Zvládli jsme to i bez něj. Navíc Wágner dal gól, takže pro tento týden jsme to měli vyřešené,“ usmíval se Marko a dával najevo, jak moc ho překvapivá remíza na Spartě těší.

Reklama

Související témata: