Hlavní obsah

Senzace! Nováček připravil mistra o body, Liberec vyhrál na hřišti Dynama

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Dramatická reprezentační přestávka je minulostí, domácí soutěž nabírá obrátky. Sobotní program 3. kola fotbalové Fortuna ligy nabízí pět zápasy. Rozjetý Liberec po výhře nad Plzní bral tři body i v Českých Budějovicích, kde zvítězil 2:0. Jablonec si na domácím hřišti poradil s Baníkem 2:0, Příbram v bitvě tápajících týmů přišla o náskok a v duelu s Opavou se musela spokojit s remízou 1:1. Teplice pak na domácí půdě podlehly Slovácku 0:2. Mistrovská Slavia pak večer v Ďolíčku senzačně remizovala s Pardubicemi 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný fotbalista Slavie Vladimír Coufal během utkání 3. kola Fortuna ligy s FK Pardubice.

Článek
Fotogalerie

Liberec poslal na půdě Jihočechů v 41. minutě do vedení Jhon Mosquera, když do sítě zapadl jeho centr od postranní čáry. Ve 48. minutě zvýšil vedení Severočechů Michael Rabušic, který se pro změnu prosadil hlavou. Liberecký útočník přitom ještě na jaře působil v Českých Budějovicích.

Severočeši v nejvyšší soutěži bodovali s Dynamem už 14 utkání po sobě a vyhráli v lize podruhé za sebou. Naopak Jihočeši doma ani na druhý pokus nebodovali a s jednou remízou na kontě jsou na předposledním 17. místě tabulky. Liberečtí se výhrou úspěšně naladili na čtvrteční zápas 2. předkola Evropské ligy v Litvě proti týmu Riteriai.

Tři body za stejný výsledek bral i další severočeský tým - Jablonec. Ten si doma poradil s Baníkem Ostrava. Jablonec poslal v 61. minutě do vedení Ivan Schranz a pojistku přidal v 76. minutě Jaroslav Zelený. Domácí udrželi neporazitelnost v ligové sezoně a vítězně se naladili na čtvrteční duel 2. předkola Evropské ligy v Dunajské Stredě. Naopak Baník protáhl čekání na plný bodový zisk na 10 kol.

Fotbalisté Příbrami ve třetím kole první ligy doma remizovali 1:1 s Opavou a stejně jako slezský soupeř v nové sezoně poprvé bodovali. Středočechy poslal do vedení v 57. minutě Emmanuel Antwi, čtvrt hodiny před koncem v duelu nevalné úrovně vyrovnal střídající René Dedič.

Po dvou venkovních zápasech se poprvé na zrekonstruovaném trávníku představují Teplice, které hostí v sezoně dosud neporažené Slovácko. Své fanoušky ale Severočeši nepotěšili, prohráli totiž 0:2.

Poprvé v tomto ročníku ligy ztratila body Slavia. Červenobílí sice v nejvyšší soutěži už 15 utkání v řadě neprohráli, ale že s Pardubicemi jen remizují 1:1, to je fotbalová senzace. Nováček nejvyšší soutěže v minulém kole vyhrál v Ďolíčku 2:1 nad Teplicemi a nyní obral tým Jindřicha Trpišovského. Sešívaní prohrávali po trefě Tischlera, z tlaku vytěžili jen vyrovnání Petarem Musou.

Program 3. ligového kola:
Pátek
Olomouc - Bohemians 3:0
Sobota
České Budějovice - Liberec 0:2
Branky: 41. Mosquera, 48. Rabušic.
Jablonec - Ostrava 2:0
Branky: 61. Schrantz, 76. Zelený.
Příbram - Opava 1:1
Branky: 57. Antwi - 74. Dedič.
Teplice - Slovácko 0:2
Branky: 63. Kohút, 90. Kliment.
Pardubice - Slavia 1:1
Branky: 38. Tischler - 51. Musa.
Neděle
16:30 Karviná - Sparta
16:30 Zlín - Brno
19:00 Plzeň - Mladá Boleslav

Reklama