Hlavní obsah

Na Bazalech nás zrovna nemilují, ale já se tam vždycky těšil, ujišťuje Chovanec

PRAHA

Už jen jeden zápas s Bohemkami dělí lídry fotbalové Gambrinus ligy od vzájemné bitvy. Sparta hostí v sobotu Střížkov a Baník Ostrava nastoupí v pondělí ve vršovickém Ďolíčku. V neděli 2. května potom dojde na Bazalech ke střetu, který může, ale také nemusí, celou soutěž rozhodnout. Vždyť ve hře jsou stále i Jablonec a Teplice.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zamyšlení letenského kouče Jozefa Chovance.

Článek

Zatím je třeba soustředit se na zápasy 26. kola. Přímá bitva o mistrovský titul už je však přímo ve vzduchu... „Na Bazaly jsem se vždycky těšil. Je tam fantastická atmosféra, i když nás místní nemají zrovna v lásce. To ale nebrání v tom, aby všichni hráči ze sebe vydali vše. Vždy tam zápasy měly kvalitu a věřím, že to tak bude i příští víkend,“ konstatoval kouč Sparty Jozef Chovanec v on-line rozhovoru s fanoušky na klubových stránkách.

Ostravský tým se po výhře v Liberci na Letenské pět kol před koncem ligy bodově dotáhl, takže milovníci dramat si těžko mohli přát napínavější koncovku soutěže. „Baník hraje týmový fotbal, podobný jako my. Má tu výhodu, že ligu zatím absolvoval bez vážnějších zranění, má stabilizovanou výkonnost,“ charakterizuje největšího konkurenta generální sportovní manažer Sparty.

Zatímco zraněného brankáře Blažka musí do konce sezóny oželet, netrpělivě čeká na návrat levého obránce Pamiče. „Manuel se v pondělí zapojil do přípravy s mužstvem, věřím, že za týden bude schopný nastoupit,“ těší se Chovanec. Nepodceňuje ani zápas se Střížkovem, který je prvním jistým sestupujícím. „V karetním ohrožení jsou Lačný a Hoheneder. Šetřit je ovšem na zápas v Ostravě nebudu,“ ujistil Chovanec.

Krejčího chce Eindhoven, končí Střeštík a Kovba

Letenský šéf nastínil v rozhovoru na sparťanském webu také některé změny, které se rýsují po sezóně. „O Láďu Krejčího je zájem ze strany PSV Eindhoven. Nic ale zatím není jisté,“ připustil třeba interes o talentovaného mladíka.

Fanoušky zajímal i osud některých dlouhodobých marodů. „Marek Střeštík doléčuje vážné zranění. Končí mu hostování, další zájem nemáme. U Luboše Kaloudy probíhají jednání s CSKA o dalších možnostech. Měli bychom zájem o jeho další působení. Zato Denis Kovba byl dlouhodobě zraněný, nenastupoval a do budoucna s ním už také nepočítáme,“ oznámil Chovanec s tím, že mladý Hejda by měl být do dvou týdnů připraven.

Podle kouče má stávající kádr dobré základy. „To, jaké hráče v létě přivedeme, je otázka více faktorů - například věku. Nyní mimo jiné chceme vyplnit vzniklou mezeru mezi mladými a staršími, zkušenými hráči,“ nastínil a předeslal i další změnu. „Realizační tým chceme posílit. To je všechno, co k tomu v tuhle chvíli řeknu,“ konstatoval Chovanec.

Reklama

Související témata: