Hlavní obsah

O konec světa pro Slovácko nejde, prohru v Kladně si však vysvětlit nedokáže

KLADNO

Zatímco jedni slavili, druzí důvod k radosti neměli. Z obou táborů však zní jednotně „ještě není dobojováno“. Kladenští fotbalisté se tím po nedělní výhře nad Slováckem motivují, aby po opuštění sestupových vod nelétali v oblacích, hosté se tím naopak povzbuzují, aby v posledních čtyřech kolech zabrali a sestupu do druhé ligy se vyhnuli. „Byli jsme zaseklí. Je třeba na to rychle zapomenout,“ řekl po prohře záložník Slovácka Vít Valenta.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Kladenský Vít Beneš skáče po míči za Petrem Švancarou ze Slovácka

Článek

Šlo o zápas, který nakonec možná rozhodne o druhém sestupujícím týmu z české nejvyšší fotbalové soutěže. Radost po jeho skončení měli hráči Kladna, kteří v nedělním 26. kole porazili Slovácko 1:0, když o jediné brance zápasu rozhodl hlavou na konci první půle gruzínský útočník v domácím dresu Dimitri Tatanašvili.

„Chystám se spoluhráčům udělat pravý gruzínský šašlik po sezóně, jestli všechno dopadne dobře,“ motivuje kladenskou kabinu Tatanašvili, který týden před zápasem proti Slovácku pomohl jedinou brankou utkání vyhrát i duel proti o záchranu také bojujícím Českým Budějovicím.

S body přijde záchrana

Kladno si také v neděli na stadiónu Františka Kloze vypracovalo velký počet gólových příležitostí, dokázalo však proměnit jen jedinou. „Samozřejmě že by bylo dobré, kdyby se nám za stavu 1.0 podařilo skóre ještě zvýšit. Hostům jsme tak dali prostor, aby nás ještě zlobili,“ poznamenal zkušený středopolař domácích David Zoubek. „Musíme se koukat na sebe, když budeme sbírat body, zachráníme se,“ dodal.

Sedmadvacetiletý záložník Slovácka Vít Valenta však tušil, do jak těžké pozice se jeho tým dostal. „Nevím, co k tomu říct. Do konce ligy zbývají čtyři kola, může se stát vše. Prohráli jsme, ale není to konec světa. Nezbývá, než pro záchranu udělat maximum. Škoda, že jsme nevyužili naše šance, je ale pravda, že si Kladno vypracovalo daleko více gólových příležitostí. Byli jsme zaseklí. Je třeba na to rychle zapomenout,“ myslí si Valenta. „Není to v našich rukách. Teď musíme porazit Boleslav,“ věděl dobře středopolař hostů.

Šance pro všechny stejná

Samozřejmě také v hlavách obou trenérů čtyři kola před koncem matematika o udržení pracuje. „Psychickou výhodu má Kladno, s lepším svědomím mohou jet do Teplic spíš, než my do Boleslavi. Šance je pro všechny tři týmy ale stejná. Ve hře je stále dvanáct bodů,“ myslí si trenér Slovácka Miroslav Soukup. „Nehoním Slovácko, ani České Budějovice, já honím Kladno. Pod sebou máme dva mančafty a jdeme dál,“ ukázal pragmatický přístup kladenský kouč Stanislav Procházka.

Reklama

Související témata: