Hlavní obsah

Urážel Spartu, Berbra i Peltu, kvůli rapu teď Kučera přišel o Slavii. Trestuhodné, hřímá trenér

Kvůli rapu už jednou řádně rozčeřil fotbalové vody. Před dvěma lety záložník Tomáš Kučera natočil klip, v němž urážel Spartu a čelní představitele asociace Berbra a Peltu. Etická komise mu tehdy napařila pokutu. Tentokrát Kučera podtrhl vlastní tým. V době koronavirové si večer před utkáním na Slavii střihl koncert v Praze a v Edenu nemohl nastoupit. Citelně chyběl, Severočeši tam prohráli 1:5... „Od tak zkušeného hráče trestuhodné! Hrubý prohřešek,“ chytá se za hlavu trenér Stanislav Hejkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kúdela ze Slavie Praha a Tomáš Kučera z Teplic v jednom z předchozích zápasů.

Článek
Fotogalerie

Páteční teplická pohroma začala mnohem dříve, než vůbec mužstvo do Edenu dorazilo.

„Utkání se nám začalo hroutit jak domeček z karet už dopoledne, když vypadl Kučera," předesílá kouč Stanislav Hejkal.

Důvod absence klíčového záložníka je vcelku bizarní. Tomáš Kučera ve čtvrtek večer vystoupil v jednom z pražských klubů se svou rapovou skupinou.

Ze středy měl Kučera stejně jako celý tým povinný negativní test na covid-19. Jenže Slavii v úterý čeká první zápas play off Ligy mistrů a najela na nejpřísnější možný režim. Od čtvrtka celé mužstvo dokonce izolovala od rodin, jen aby se případné nákaze ubránila.

Proti Kučerově startu se sešívaní postavili. A Teplicím nezbylo, než ho z nominace na těžký zápas preventivně vyškrtnout.

Slávisté měli lepší přehled

„Se Slavií jsme případ komunikovali. Já s trenéry, Štěpán Vachoušek s Jirkou Bílkem, sportovním ředitelem, a náš pan šéf Šedlbauer mluvil s panem Tvrdíkem. Slavii se to nelíbilo, dělají všechno, aby se jim tady koronavirus nevyskytl, proto jsme šli touhle cestou," vysvětluje Hejkal.

K debaklu jeho týmu vedla řada důvodů. Brzy inkasoval, hned na začátku se zranili Řezníček a Nazarov, pak byl vyloučen Heidenreich. Sešívaní každopádně snáze procházeli přes prostory, kde měli narážet na zkušeného Kučeru. „Bez čtyř hráčů základu v deseti na Slavii je to složité," kaboní se Hejkal.

Kuriozní případ také ukázal, že červenobílí v čele se svým twitterovým démonem Tvrdíkem mají mnohem lépe zmáknuté sociální sítě.

Kučera na nich již od srpna avizoval, že křest debutového alba s vlastním jihlavským uskupením 58G proběhne právě ve čtvrtek večer v jednom z pražských hudebních klubů.

Nechtěli ohrozit Ligu mistrů

Zatímco sešívaní byli v obraze, a tudíž ve střehu, Tepličtí problém zaregistrovali až ráno v den zápasu.

„Dlouho bylo jasné, že utkání na Slavii odehrajeme už v pátek. Opravdu jsme nevěděli, že nastane tohle, a proto jsem o tom s Kučerou ani neměl možnost dopředu mluvit," krčí trenér rameny.

„Slavii samozřejmě přejeme, aby byla v Lize mistrů úspěšná. Rozhodně jsme nechtěli nijak ohrozit jejich úterní zápas proti Midtjyllandu," ujišťuje Hejkal.

Kučera v době pandemie projevil svéráznou zodpovědnost profesionálního hráče. Klub se mu nejspíš náležitě odmění...

„Interní záležitost klubu. Ale určitě se k tomu nějak postavíme," předesílá Hejkal.

Reklama

Související témata: