Hlavní obsah

Baník zaplatí milióny za vyhřívaný trávník a zůstává na Bazalech

OSTRAVA

Ostravský Baník se nemusí stěhovat do Vítkovic, na Bazalech bude do začátku nového ligového ročníku instalováno vyhřívání hrací plochy. Majitele slezského fotbalového klubu Tomáše Peteru to přijde na deset milionů korun.

Foto: Aleš Krecl

Baník a Sparta nastupují.

Článek

Na vedení ostravského Baníku tlačili i ostravští fanoušci, pro něž byla ztráta domácího prostředí na Bazalech nepřijatelná. "Zůstaneme ještě dva roky na Bazalech," uklidnil po utkání se Spartou ostravské fanoušky šéf klubu Petera.

„Je to investice do dobrého jména Baníku a také do víry jeho fanoušků. Tento klub s úžasnou tradicí si zaslouží hrát ligový fotbal na fotbalovém stadionu bez atletické dráhy, což by ho čekalo ve Vítkovicích, pokud by se tam musel přestěhovat,“ zdůvodnil Petera své rozhodnutí, které je vstřícné zájmu a přání příznivců klubu.

"Hned po utkání s Mladou Boleslaví začnou veškeré práce a vyhřívání bude hotovo před začátkem sezóny, abychom stihli první kolo. A samozřejmě případné poháry," uvedl ve svém blogu na webových stránkách klubu.

Za dva roky ale Bazaly znovu přestanou vyhovovat předpisům ČMFS a to kvůli bezpečnostním předpisům i počtu míst na parkování, které vstoupí v platnost. Proto je nový stadion pro ostravský fotbal nadále životně důležitý. Zastupitelstvo města sice už rozhodlo, že se bude stavět ve Svinově, ale zahájení stavebních prací se vleče. Stále se diskutuje o místu, kde by měl stadion stát i jakým způsobem bude stavba financována.

Reklama

Související témata: