Hlavní obsah

Sparta srazila Zlín, pomohl i vlastní gól. Karviná veze bod z Liberce

Praha
Aktualizováno

Hned dva duely byly kvůli pozitivnům nálezům v ohrožení. Nakonec se hrálo všude a nedělní program 4. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl tři zápasy. Liberec doma sahal po třech bodech v duelu s Karvinou, hosté ale v nastaveném čase zmrazili Slovan vyrovnáním na 1:1. Olomouc po deseti letech vyhrála v Brně, Zbrojovka ztratila vedení 2:1 a nakonec se musela smířit s porážkou 2:4. Sparta ve večerním utkání přetlačila doma Zlín 3:1, přestože po první půli o gól prohrávala, a vrátila se jako dosud jediný neporažený celek do čela tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (Michal Sáček a Martin Minčev) oslavují gól na 2:1 během utkání se Zlínem.

Článek

Sparta se po třech ligových kolech poprvé po čtyřech letech ocitla na špici tabulky a z čela ji po páteční předehrávce sesadila mistrovská Slavia výhrou 5:1 nad Teplicemi. Přípravu Letenských na duel se Zlínem narušily dva pozitivní testy na koronavirus, kontrolní odběry ale dopadly dobře.Těsně před utkáním však Pražané zveřejnili, že pozitivní testy měli Kozák s Krejčím.

Zlín vstoupil do utkání aktivně a v 19. minutě korunoval své snažení vedoucím gólem. Spartu uklidnila až Hložkova vyrovnávací branka z 50. minuty a v divokém závěru pak strhla vedení na svou stranu. Dočkal neproměnil nařízenou penaltu, exsparťan Jiráček si ale v následném závěru srazil míč do vlastní sítě. A nedlouho poté triumf domácích potvrdil Juliš, jehož ke skórování vyzval pěkným centrem agilní Hložek.

Santos premiérovým gólem způsobil Liberci šok

Slovan se na ligu naladil čtvrteční kanonádou v Litvě, kde ve 2. předkole Evropské ligy potvrdil roli jasného favorita a rozdrtil Riteriai Vilnius 5:1. Papírovým favoitem pak byli Liberečtí i proti Karviné, z osmi vzájemných ligových utkání prohráli jediné.

Po upachtěné pvní půli se Liberec dostal do vedení v 55. minutě gólem Mosquery, těsný náskok ale hájil přilišnou defenzivou a v nastaveném čase na to doplatil. Po závaru před domácí brankou zblízka srovnal premiérovým ligovým gólem Brazilec Santos.

Zbrojovku srazil vlastní gól

Zbrojovka v pátek ohlásila pět nakažených, po sobotních kontrolních testech ovšem mohla proti Sigmě nastoupit. Brno zatím získalo jediný bod, doma však porazilo Olomouc pětkrát za sebou bez inkasované branky (4x výsledkem 2:0).

V neděli měli Brňané navrch, když se v 51. ujali vedení 2:1, o deset minut později je ale srazil vlastní gól obránce Černína, který nechtěně poslal soupeřův centr hlavou do vlastní sítě. Nečekaná změna skóre Sigmu nakopla, během čtvrthodiny přidala další dvě branky a odvezla si z Brna vítězství po desetiletém čekání.

Program 4. ligového kola
Pátek
Slavia - Teplice 5:1
Sobota
Ostrava - Pardubice 3:0
Opava - České Budějovice 0:0
Bohemians - Plzeň 1:4
Slovácko - Příbram odloženo na neurčito
Neděle
Liberec - Karviná 1:1
Branky: 55. Mosquera - 90.+1 Santos.
Brno - Olomouc 2:4
Branky: 9. Přichystal, 51. Růsek - 26. Greššák, 61. vlastní Černín, 68. Falta, 76. Zifčák.
Sparta - Zlín 3:1
Branky: 50. Hložek, 88. vlastní Jiráček, 90.+4 Juliš - 19. Drame.
Pondělí
18:00 Mladá Boleslav - Jablonec

Reklama