Hlavní obsah

Hororový návrat na Stínadla! Fillo vlastním gólem potopil Baník

Dva a půl roku byla Stínadla jeho domácím stadionem. Návrat do Teplic mu však tentokrát krutě nevyšel. Martin Fillo si čtvrt hodiny před koncem za nerozhodného stavu dal vlastní gól a rozhodl o porážce Baníku 1:2. „Vlastence jsem si kdysi už dal, ale tehdy jsem jen snížil plzeňskou výhru. Tentokrát to byl ale hororový zážitek,“ láteří fotbalista ostravského týmu v nahrávce pro média.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vlevo Pavel Moulis z Teplic, který přepadl přes Martina Filla (uprostřed) z Ostravy.

Článek

Když mu skončila smlouva v Plzni, zamířil v létě 2015 do Teplic, kde podepsal smlouvu na tři roky. Začátek angažmá měl parádní. Během úvodních osmi kol nasázel šest gólů a patřil k nejlépe hodnoceným hráčům ligy.

Rozchod nebyl ideální. Teplice nepřistoupily na jeho finanční požadavky, a tak Martin Fillo v prosinci 2017 přestoupil do Baníku.

A teď vzájemný duel rozhodl v neprospěch jeho Baníku.

„Asi jsem pozdě zareagoval, míč po rohu propadl kolem přední tyče a já už nedokázal v souboji se Shejbalem změnit svůj pohyb. Ani vlastně nevím, jak se ke mně míč dostal," líčí nešťastník, který po vlastním gólu vzteky nakopl brankovou konstrukci, až se zatřásla.

Poprvé ho zachránil Laštůvka

Čtyřiatřicetiletý obránce či záložník odehrál 309. ligový zápas. Tak smolné utkání přitom nepamatuje. Vlastní gól si dal také před osmi lety, ale tehdy ještě v dresu Plzně pouze nechtěně zkorigoval stav a Západočeši i tak vyhráli na Dukle pohodlně 4:1.

V sobotu v Teplicích mohl zamířit do vlastní sítě hned v 9. minutě, kdy ho ještě zachránil pozorný gólman Jan Laštůvka.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z gólu. Vpravo v modrém je jeho autor Martin Fillo z Baníku...

„Na podmáčeném terénu se míč nějak divně odrazil a od mých prsou šel na branku," kroutí hlavou Fillo.

Štěstí měl i podruhé. Ve 36. minutě se domácí po jeho souboji s Pavlem Moulisem dožadovali penalty. „Trefil jsem míč a štrejchl možná trochu i Moulise, ale mohl pokračovat ve hře," ujišťuje.

I tak se proti svému bývalému týmu stal nešťastným hrdinou zápasu.

„Moc jsem se těšil, jak potvrdíme minulou výhru s Pardubicemi. Jenže se nám nedařilo, první poločas byl špatný a pak rozhodne moje trefa," běduje Fillo.

Reklama