Hlavní obsah

Sparta dál vítězí a vede ligu! Opava i Karviná také slaví, Boleslavi musel stačit bod

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Pardubický nováček se v pátek vytáhl, před druhou reprezentační pauzou v sezoně jsou v akci i další týmy. Opava na domácím hřišti prohrávala s Teplicemi, ale nakonec duel otočila a vyhrála 2:1. Mladá Boleslav vedla doma nad Českými Budějovicemi dokonce už o dvě branky, ale připsala si jen bod za remízu 2:2. Sérii neúspěchů protáhl nováček z Brna. Zbrojovka podlehla Karviné 0:2. Sparta vyhrála i šestý zápas v nejvyšší soutěži. Tentokrát Letenští zvítězili doma nad Jabloncem těsně 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty slaví gól vstřelený do sítě Jablonce v utkání nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

Poslední Brno zatím získalo pouze jeden bod. V posledních dvou kolech inkasovalo vždy 4 branky a s 15 obdrženými góly má nejhorší obranu ligy. Tentokrát sice Zbrojovka vylepšila defenzivu a dostala jen dvě branky, protože ale nováček nevstřelil ani gól, slaví výhru za tři body Karviná.

Hosty poslal do vedení z penalty Qose a v 67. minutě podtrhl vítězství Karviné Ostrák. Brno dohrávalo bez vyloučeného Růska a stále čeká na první výhru v ligové sezoně.

Opava v lize Teplice třikrát za sebou neporazila a brzy prohrávala i v sobotu poté, co se trefil Mareš. Jenže v nastavení první půle Žídek z penalty vyrovnal a deset minut po pauze dokonal vítěznou trefou Mondek. Opava tak poprvé v ligové sezoně vyhrála, Teplice pro změnu počtvrté prohrály.

Mladá Boleslav porazila doma České Budějovice pětkrát za sebou a čekalo se, že zápas zvládne i tentokrát. Názor expertů podpořil i fakt, že Jihočeši sedm kol za sebou nevyhráli. Vše vyhlíželo jasně ve chvíli, kdy Středočeši vedli ve 32. minutě 2:0.

Jenže pak se Dynamo nadechlo k odporu. Ještě před pauzou snížil Čolič a v poslední minutě sebral Jánošík vyrovnávací trefou Mladé Boleslavi radost z výhry. Duel skončil 2:2.

Sparta vede ligu, když zvítězila i v šestém utkání tohoto ročníku nejvyšší soutěže. Letenští vedli po první půli 2:0 a zdálo se, že má zápas pod kontrolou. Po přestávce ale Jablonec v hlavním městě hodně zlobil. Prvním ligovým gólem snížil Čvančara a najednou bylo Severočechů plné hřiště. Spartu musel podržet parádními zákroky gólman Heča. Nakonec tým trenéra Václava Kotala těsné vítězství udržel.

Na stadiony smí maximálně 2000 diváků, od dalšího kola se bude hrát kvůli novému opatření v boji proti šíření koronaviru bez fanoušků.

Program 6. ligového kola
Pátek
Slovácko - Pardubice 0:1
Sobota
Opava - Teplice 2:1
Branky: 45.+3 Žídek z pen., 55. Mondek - 9. Mareš.
Brno - Karviná 0:2
Branky: 58. Qose z pen., 67. Ostrák.
Ml. Boleslav - Č. Budějovice 2:2
Branky: 11. Zahustel, 32. Škoda - 42. Čolič, 90. Jánošík.
Sparta - Jablonec 2:1
Branky: 30. Juliš, 34. Hložek - 76. Čvančara.
Neděle
15:30 Liberec - Příbram
15:30 Olomouc - Plzeň
15:30 Bohemians - Zlín
18:00 Ostrava - Slavia

Reklama