Hlavní obsah

Baník Ostrava získal posilu ze Sevilly

Ostravské fotbalisty v závěru přestupního termínu posílil španělský ofenzivní záložník José Mena Rodríguez. Dvaadvacetiletý křídelní nebo podhrotový hráč do klubu přestoupil z FC Sevilla a podepsal v něm kontrakt do konce roku 2023.

Foto: Sport.cz

José Mena Rodríguez zamířil ze Sevilly do Baníku Ostrava.

Článek

Mena si v minulém ročníku v dresu vítěze Evropské ligy připsal i dva starty v základní skupině, ale jinak nastupoval převážně v rezervním celku.

"Dostali jsme na něj tip a nějakou dobu jsme ho sledovali. Je to kreativní typ hráče, který nám trochu chybí, a věřím, že nám pomůže v přípravě finální a předfinální fáze," řekl sportovní ředitel Baníku Alois Grussmann na oficiálním klubovém webu.

Odchovanec FC Sevilla se k týmu Ostravy připojil dnes. "Bavil jsem se o něm taky s Tomášem Vaclíkem, který ho ze Sevilly samozřejmě dobře zná, a dal nám na něj dobré reference. Navíc i (trenér) Luboš Kozel má z působení v Dukle se španělskými hráči dobré zkušenosti. Jsou kreativní, mají kvalitní práci s míčem i kvalitu ve výstavbě hry. Pevně doufáme, že se zapracuje do našeho mužstva a pomůže nám," řekl Grussmann.

Reklama