Hlavní obsah

Pardubice - Opava 1:0Nováček v azylu u Botiče válí dál. Bitvu se Slezany zlomil Tischler

MinutaMin. Tým Hráč Akce
67. Tischler 1 : 0
Záznam online reportáže

Jan ŠvandaSport.cz

Měsíční ligová přestávka kvůli koronaviru pardubické fotbalisty nepoznamenala. V nejvyšší soutěži si připsali třetí výhru v řadě, v sobotní partii 7. kola udolali Opavu 1:0. Jediný gól zápasu obstaral v 67. minutě Emil Tischler. V azylu ve vršovickém Ďolíčku tak ze čtyř utkání uhráli Východočeši deset bodů a v tabulce poskočili na páté místo.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Václav Juřena z Opavy a pardubický stoper Filip Čihák.

Článek

V první čtvrt hodině zaujaly v Ďolíčku hlavně střely ze střední vzdálenosti. Opavský Mondek kousek za vápnem nejprve přestřelil, po ráně Texla už ale Boháč musel zasahovat. Pardubice bez stopera Šejvla, jehož nahradil Čihák, zahrozily po rychlé akci. Rozjel ji Jeřábek, přes Černého se nakonec k balonu dostal Hlavatý a za hranicí šestnáctky pálil levačkou nebezpečně vedle levé tyče. Po dlouhé herní pauze působily oba týmy živým dojmem, jenže do vyložených šancí se ani jedna strana ve vyrovnané první půli nedostala.

Úvod druhé nabídl ofenzivní podívanou a několik šancí. Opavským však v rozhodující chvíli chyběla střelba, když unikající Juřena ve slibné pozici volil nahrávku. Domácí zase trápila vychýlená muška. Tischler, který se vrátil do pardubické sestavy, předložil balon Caduovi, který ale pálil vysoko nad stejně jako o chvíli později Černý.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Joss Didiba z Opavy a Tomáš Solil z Pardubic během dnešního utkání 7. kola Fortuna ligy

V 63. minutě už domácí málem jásali. Surzyn zahrával přímý kop, Čihák balon lízl hlavou, míč ale bravurně vytáhl brankář Fendrich, aniž by celým objemem přešel brankovou čáru, což následně potvrdil i VAR.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Štěpán Harazim z Opavy a Michal Hlavatý z Pardubic.

Krejčího parta se ale gólu přece jen dočkala. Po rohovém kopu Surzyna zakončoval Tischler přesně k pravé tyči a třetí trefou v sezoně poslal Východočechy do vytouženého vedení. Domácí lačnili po pojistce, Solil ovšem pálil nad břevno. Slezané se marně snažili o vyrovnání, za celé utkání vyslali jen jednu střelu na bránu a ve Vršovicích padli 0:1.

7. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - SFC Opava 1:0 (0:0)
Branka: 67. Tischler. Rozhodčí: Ardeleanu - Nádvorník, Caletka - Adámková (video). ŽK: Čihák, Krejčí (asistent trenéra), Surzyn, Cadu - Holík, Večerka, Helešic. Bez diváků.
Pardubice: Boháč - Prosek, Čihák, Toml, Surzyn - Jeřábek - Tischler (87. Sláma), Solil, Hlavatý, Cadu (56. Pfeifer) - Černý (69. Huf). Trenér: Novotný.
Opava: Fendrich - Didiba, Žídek, Večerka - Mondek (59. Harazim), Texl (90. Rataj), Holík, Zavadil (81. Darmovzal), Helešic - Juřena (59. Pikul), Dedič. Trenér: Skácel.

Reklama

Související témata: