Hlavní obsah

Karviná - Bohemians 1905 2:1Bohemians 1905 při Necidově premiéře prohráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Bartošák 1 : 0
59. Hůlka 1 : 1
72. Qose (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Karviné porazili v sedmém kole první ligy Bohemians 1905 2:1 a posunuli se na sedmé místo tabulky. Na gól Lukáše Bartošáka z osmé minuty sice ve druhé půli odpověděl Lukáš Hůlka, v 72. minutě však z penalty rozhodl o výhře Karviné Kristi Qose. Slezané tak ukončili nelichotivou bilanci proti Klokanům. Naposledy jim vstřelili gól před třemi lety. Od té doby s nimi uhráli jen tři bezbrankové remízy a dvakrát prohráli. Naopak Pražané si připsali třetí porážku z posledních čtyř ligových zápasů.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Michal Papadopulos z Karviné a Jiří Bederka z Bohemians.

Článek

Poprvé se v dresu Bohemians 1905 představil někdejší reprezentační útočník Necid, který do klubu přišel v říjnu po vypršení smlouvy v Haagu. Za něj odehrál poslední zápas před osmi měsíci. Zápas byl pro něj smolný, po jeho zásahu rukou se totiž kopala penalta, kterou proměnil Qose. Oba týmy hrály po více než měsíční pauze, kterou zapříčinila protikoronavirová opatření.

Karviná vstoupila do utkání velice aktivně. Už v osmé minutě poslal Herc z vlastní poloviny pas za obranu hostí, Bartošák se zbavil Hůlky, vnikl z levé strany do pokutového území a křížnou střelou levačkou zamířil přesně k tyči. Třicetiletý Bartošák vstřelil první gól za Karvinou od letního přestupu ze Zlína.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radost fotbalistů Karviné (zleva) Christián Herc, Lukáš Bartošák, Rajmund Mikuš a Michal Papadopulos.

Ve 13. minutě našel Ndefe před pokutovým územím Ostráka a ten jen těsně minul Le Giangovu branku. Po půlhodině hry se poprvé předvedli Bohemians, Necid si naskočil na Vaníčkův centr, hlavička z malého vápna však skončila vysoko nad bránou.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Gigli Ndefe z Karviné.

Hned po přestávce se znovu připomenul Bartošák, který se pokusil z velké úhlu překvapit Le Gianga, ten ale míč vyrazil mimo bránu. Po následném rohového kopu se k hlavičce dostal Eduardo Santos, mířil však těsně vedle brány. V 53. pak natáhl ke střele obránce Karviné Twardzik z 20 metrů, míč ale skončil těsně vedle levé tyče.

V 59. minutě se však usídlili "klokani" před brankou soupeře a po rohovém kopu udeřili. Na centr Vaníčka si nejvýše vyskočil Hůlka a střelou k tyči překonal gólmana Neumana. O minutu později mohl skóre otočit Květ, z deseti metrů však mířil jen do boční sítě.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva střelec vítězného gólu Kristi Qose z Karviné a Ibrahim Keita z Bohemians.

Aktivnější hosté však v 71. minutě utrpěli šok. Necid se při pokusu odvrátit centr hlavičkou nastřelil paži a sudí Julínek po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu. Tu střelou do horního rohu brány proměnil Qose. Pražané v závěru vsadili vše na útok, víc než střelu střídajícího Hronka z dálky, se kterou si gólman poradil, si však nevypracovali.

7. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:0)
Branky: 8. Bartošák, 72. Qose z pen. - 59. Hůlka. Rozhodčí: Julínek - Kotalík, Pečenka - Proske (video). ŽK: Šindelář, Twardzik, Neuman - Keita, Hůlka, Vaníček. Bez diváků.
Karviná: Neuman - Ndefe, Eduardo Santos, Šindelář, Twardzik - Qose (90.+2 Drame), Herc (90.+2 Haša) - Mikuš (63. Mangabeira), Ostrák (77. Hanousek), Bartošák - Papadopulos (63. Tavares). Trenér: Jarábek.
Bohemians 1905: Le Giang - Hůlka, Bederka, Krch, Schumacher - Vacek (77. Vodháněl), Ljovin (84. Nečas) - Vaníček, Keita (65. Hronek), Květ (84. Pulkrab) - Necid. Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: