Hlavní obsah

Krutá zpráva pro Spartu! Zázračný teenager Hložek vypadl na čtyři měsíce

Aktualizováno

Pár dnů doufali, ale marně. Nález potvrdil nejhorší obavy. Adam Hložek bude chybět fotbalové Spartě i národnímu týmu v soutěžních zápasech pravděpodobně čtyři měsíce. Vyplývá to z vyšetření, po nichž lékaři diagnostikovali únavovou zlomeninu zánártní kůstky. Letenský klub uvedl zprávu na svém webu. Osmnáctiletý talent měl parádní začátek sezony a nedávno se stal nejmladším reprezentantem v české historii. Hložek se zranil před utkáním 2. kola Evropské ligy na hřišti AC Milán.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Adam Hložek po čtvrtém gólu v síti Sparty.

Článek

Odehrál jen prvních šest kol a se čtyřmi góly a čtyřmi asistencemi je aktuálně nejproduktivnějším fotbalistou Fortuna ligy. Vytvořil údernou útočnou dvojici s Lukášem Julišem, posunul se do reprezentačního áčka.

A zdálo se jen otázkou času, kdy na Letnou zamíří první konkrétní zahraniční nabídky za ostře sledovaný talent.

Jenže Adam Hložek je teď na několik měsíců mimo hru. Pro Spartu jde o tvrdou ránu, její marodka se už tak povážlivě rozrůstá.

"Lékařský štáb v posledních dnech konzultoval výsledky vyšetření a možnosti léčby s odbornými pracovišti v České republice i v zahraničí. Na základě těchto poznatků pak stanovil předběžnou dobu léčby. Hojení tohoto specifického poranění bohužel obvykle trvá déle než u zlomenin v jiných částech nohy," komentuje klub únavovou zlomeninu zánártní kůstky.

"V následujících měsících podstoupí Adam Hložek individuální rehabilitační a tréninkový program. Prioritou klubu je poskytnout hráči dostatečný prostor pro zahojení poraněného nártu, návrat do týmového tréninku a následně i zápasového režimu bude probíhat postupně," avizuje Sparta.

Bez Hložka si tak musí poradit i kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý, který mladíka začal povolávat jako ofenzivního univerzála.

Reklama

Související témata: