Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 4:1Středočeši usadili nováčka a vyhráli po třech kolech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Tatajev 1 : 0
24. Budínský 2 : 0
45. Túlio 3 : 0
75. Drchal 4 : 0
80. Huf 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v 8. kole první ligy nováčka z Pardubic 4:1 a v nejvyšší soutěži zvítězili po třech zápasech. Středočeši rozhodli o své druhé výhře v ligové sezoně už v úvodním dějství, kdy se od 20. do 45. minuty trefili Alexej Tatajev, Lukáš Budínský a Marco Túlio. Po změně zvýšil v 75. minutě Václav Drchal a o pět minut později stanovil konečný výsledek hostující David Huf. Pardubice prohrály v lize po třech vítězstvích za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Pavel Černý z Pardubic a Antonín Křapka z Boleslavi.

Článek

V týmu Pardubic se během reprezentační pauzy vyskytl větší počet osob nakažených koronavirem. Na lavičce chyběl jeden z trenérů Jaroslav Novotný, hosty tak vedl pouze Jiří Krejčí, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent. Oproti poslednímu ligovému duelu s Opavou došlo v sestavě Východočechů ke čtyřem změnám. Scházel mimo jiné kapitán Jeřábek, naopak prvoligový debut si odbyli Vít, Samuel Šimek a v závěru Kurka.

První šanci si v utkání, které se kvůli opatřením v boji proti koronaviru hrálo bez diváků, připsal ve 12. minutě domácí útočník Škoda. Jeho prudkou ránu z vápna zastavil brankář Boháč. Vzápětí Škoda zblízka mířil mimo a stejně dopadla na druhé straně Hlavatého střela šajtlí zpoza šestnáctky.

Po 20 minutách se domácí prosadili. Mázaňova střela po rohovém kopu se odrazila na zadní tyč a Tatajev skluzem překonal Boháče. Pardubičtí inkasovali v lize po 290 minutách. O čtyři minuty později zvýšil na 2:0 z přímého kopu první brankou v ligové sezoně Budínský. Kapitán Středočechů za chvíli málem přidal i třetí gól, ale ve skluzu trefil tyč.

V závěru úvodního dějství Boháč vytěsnil Zahustelovu ránu. Následný Budínského rohový kop však hostujícímu gólmanovi vypadl z rukavic a Túlio se hlavou nemýlil. Dvaadvacetiletý Brazilec si připsal premiérovou trefu v české nejvyšší soutěži.

Po změně stran hosté přidali, ale střídající Huf zamířil těsně mimo. Na opačné straně Škoda neprostřelil Boháče. Čtvrt hodiny před koncem se prosadil střídající Drchal přízemní střelou z šestnáctky a zvýšil už na 4:0. O pět minut později upravil výsledek rovněž střídající Huf, který se nejlépe zorientoval ve vápně a v lize se trefil poprvé.

Mladoboleslavští bodovali počtvrté z posledních pěti kol a doma potřetí za sebou neprohráli. Pardubice prohrály venku třetí ze čtyř duelů v ligové sezoně a podruhé tříbrankovým rozdílem. Ve 4. kole podlehly v Ostravě 0:3.

Fotbalová liga - 8. kolo:
FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 4:1 (3:0)
Branky: 20. Tatajev, 24. Budínský, 45. Túlio, 75. Drchal - 80. Huf. Rozhodčí: Machálek - Blažej, Hrabovský. Bez karet. Bez diváků.
Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Tatajev, Křapka, Mazáň - Janošek (67. Ikaunieks), Túlio (90. D. Šimek) - Zahustel, Budínský (90. Kulhánek), Douděra (79. L. Mašek) - Škoda (67. Drchal). Trenér: Weber.
Pardubice: Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Surzyn - Čihák - Vít, S. Šimek (46. Huf), Hlavatý, Sláma (81. Kurka) - Černý (81. Petráň). Trenér: Krejčí.

Reklama