Hlavní obsah

Teplický Hejkal po pádu u Botiče: Musíme porazit Spartu, jinak končím

Má nůž na krku. Trenér Teplic Stanislav Hejkal se po sobotní prohře v duelu 8. kola fotbalové ligy na půdě Boheminas 1905 (0:2) ocitl ve složité situaci. Pokud Severočeši za týden neporazí Spartu, bude odvolán. „Vedení mi dalo za úkol udělat ze zápasů na Bohemce a se Spartou tři body, jinak se naše cesty rozejdou. V Ďolíčku to nevyšlo, nezbývá než vyhrát se Spartou," uvedl Hejkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Stanislav Hejkal.

Článek

Jeho tým prohrál 6 z posledních 7 ligových zápasů, tabulkou padá dolů. „Pochopitelně přijímám zodpovědnost za naše výsledky, určitě se jí nevzdávám. Nesmíme dělat školácké chyby, jako teď na Bohemce. Oba góly byly ranou do vazu, mrzí mě, že u nich zase byli zkušení hráči," posteskl si Hejkal nad inkasovanými brankami. Při první propadl střed obrany, před druhou vyrobil penaltový faul zkušený Řezníček.

Grigara musíme začít nahrazovat

Teplický trenér musel zaimprovizovat mezi tyčemi. Kvůli zranění jedničky Tomáše Grigara, který mohl u Botiče odchytat 300. ligový zápas, čelil klokanům ligový debutant Luděk Němeček.

„Chytil, co měl, za góly nemohl. Určitě bude v brance i proti Spartě, na zápas ho připravím. Grigar je v Teplicích dvanáct let, musíme pracovat na tom, aby Němeček jednou převzal jeho roli," podotkl Hejkal.

„Chytat za áčko Teplic je můj splněný sen. Že nastoupím jsem věděl od čtvrtka, nervózní jsem trochu byl. Kluci mi ale pomohli. Mrzí mě, že jsem jim nepomohl k žádnému bodu," doplnil Němeček.

Reklama

Související témata: