Hlavní obsah

Dovolenou si užil v Petrohradu, ale Šírl už myslí na podzim

Dovolenou strávil v Petrohradu, kde působil sedm a půl roku, ale svoje myšlenky už fotbalový obránce Radek Šírl směřuje k nové sezóně. Plný elánu vstoupil do letní přípravy, která má tým nachystat na boje o špičku prvoligové tabulky i start v předkole Evropské ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vojtěch Hadaščok (vlevo) z Liberce a Radek Širl z Mladé Boleslavi bojují o míč ve 21. kole Gambrinus ligy.

Článek

„Lidi v Petrohradu si mě pamatovali. Byl jsem i na stadiónu a pohovořil jsem s každým, koho jsem potkal. Strávil jsem tam týden a měl jsem dostatek času navštívit známá místa a zavzpomínat si. Bylo to příjemné. Někdo jezdí do Ameriky, mě to táhlo do Ruska. Prožil jsem tam kus života a do bývalého působiště se pokaždé rád podívám. Ale o tom, že bych se do Petrohradu vrátil jako hráč, nepadlo ani slovo,“ usmíval se Šírl při ohlédnutí za dovolenou.  „Ale to jsme byli s přítelkyní ještě v Tatrách. Moc dobře jsem si tam odpočinul,“ líčil mladoboleslavský fotbalista.

Co nynější příprava? „Doufám, že formu načasujeme tak, abychom dobře vstoupili do kvalifikace o Evropskou ligu. Los se dozvíme až 15. července, ale netrpěliví nebudeme,“ uvažoval Šírl, který se poprvé v kariéře setkal v Boleslavi s novým trenérem Koubkem.

„Vím, kde dříve trénoval. Viděl jsem ho při zápasech v televizi, ale nikdy mě dosud nevedl. Možná i proto, že jsem byl dlouho v zahraničí a v české lize toho nemám tolik odkopáno jako jiní kluci. Ale jsem zkušený a věřím, že obstojím i pod trenérem Koubkem,“ tvrdí obránce.

Boleslav řadí podle svých slov k předním českým klubům. „Zázemí, kvalitní hráči. To jsou předpoklady, které by měly směřovat naše mužstvo nahoru,“ dodal Šírl, který by měl patřit k oporám středočeského celku.

Reklama

Související témata: