Hlavní obsah

Jsem rád, že jsem zpátky, hlásí Petr Lukáš po návratu do Teplic

Různorodou uplynulou sezónu prožil fotbalový stoper Petr Lukáš. Po jejím začátku přišel o místo v sestavě ligových Teplic, do konce podzimu vysedával jen na lavičce náhradníků. Jaro strávil na hostování v rakouském Linci a nyní je zpátky na severu Čech. „Věřím, že budu platným hráčem,“ svěřil se v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tepličtí hráči Petr Lukáš (vlevo) a David Kalivoda

Článek

Jak prožíváte návrat do Teplic?

Po pravdě řečeno jsem s tím při odchodu ani nepočítal. Ale seběhlo se to tak, že jsme s Lincem sestoupili. Kdybychom se zachránili, tak bych tam zůstal. Místo toho následoval návrat. Na jednu stranu by se mi líbilo pokračování v Rakousku, ale zároveň jsem rád, že jsem zpátky doma.

Vaše rakouské dojmy?

V tamní lize jsem se potkával s řadou českých kluků. Snažili jsme si navzájem pomoci, bylo to pro nás zpestření. Jen namátkou mě napadají jména Koloušek, Košťál, Fukal, Švejnoha, Jun a další. Češi mají v Rakousku dobré renomé.

Prozradíte s odstupem času, co bylo důvodem vašeho zimního loučení s Teplicemi?

Oficiální verze zněla, že klub přechází na model s mladšími hráči, což jsem musel respektovat. Přestalo se se mnou počítat, ale blíž to nemíním hodnotit ani po půl roce.

V pondělí zahájil v Teplicích svoje působení trenér Petr Rada. Jaký je?

Poznal jsem ho již při jeho předchozím teplickém angažmá. Je přísný, ale spravedlivý.

Jak vás přijali spoluhráči v kabině?

Poprvé jsem se s kluky znovu setkal již po posledním kole minulého ročníku při loučení Pavla Verbíře. Sám jsem se divil, jak mě uvítali. Bylo to moc příjemné. Věřím, že budu platným hráčem.

Takže očekáváte, že znovu dostanete kapitánskou pásku?

Hlavní je, aby mužstvo šlapalo jako tým, dělalo výsledky a všichni kolem teplického fotbalu byli spokojení. A jestli budu mít pásku já, nebo někdo jiný, na tom nezáleží.

Jaké je vaše přání do nové sezóny?

Hrozně rád bych si za Teplice zahrál evropské poháry. Už jsem to poznal v minulosti a chtěl bych si něco podobného zopakovat. Smlouvu mám ještě na dva roky.

Reklama

Související témata: