Hlavní obsah

Bohemians se utkají s Pardubicemi v sobotu a s Jabloncem v úterý

Odložený duel 9. kola první fotbalové ligy mezi Jabloncem a Bohemians 1905 se odehraje v úterý 8. prosince od 17:00. Zápas 10. kola proti Pardubicím pak Pražané nesehrají tento pátek, ale o den později od 14:00. Informovala o tom Ligová fotbalová asociace (LFA), která řídí první a druhou ligu.

Foto: Boheimans 1905

Tomáš Necid v dresu Bohemians 1905, ilustrační foto.

Článek

Souboj Jablonce s "Klokany" se měl původně uskutečnit minulou neděli. Ve středu Bohemians sehráli odložené utkání 5. kola v Českých Budějovicích, přestože jim kvůli koronaviru chybělo osm hráčů a navíc i hlavní trenér Luděk Klusáček. Páteční testy na covid-19 ale v mužstvu odhalily další nakažené hráče a členy realizačního týmu. Hygienická stanice proto Pražanům nařídila karanténu.

Právě kvůli ní byl duel s Pardubicemi posunut o den. "K dispozici budou hráči s negativním nálezem a ti, kteří se již vracejí po desetidenní karanténě," uvedli Bohemians na twitteru. Místo pátečního utkání Bohemians s Pardubicemi bude na programu zápas Zlín - Jablonec.

Kvůli výskytu koronaviru v týmech bylo v tomto ročníku dosud odloženo pět utkání nejvyšší soutěže. V původním termínu se neuskutečnil ani duel Slovácka s Příbramí. Zápas v Uherském Hradišti se odehrál během listopadové reprezentační pauzy. Minulou středu se dohrálo utkání České Budějovice - Bohemians, které bylo předtím dvakrát odloženo.

Odloženy byly i dva zápasy Baníku Ostrava se Slováckem a Libercem, neboť krajská hygienická stanice poslala slezský tým kvůli šíření nemoci v mužstvu do karantény. Náhradní termíny utkání zatím LFA nestanovila.

Reklama

Související témata: