Hlavní obsah

Jsem rád, že jsem zdravý a mohl jsem gólem pomoct, těší Pilaře po výhře ve Zlíně

Zlín

Fotbalisté Jablonce potvrdili v předehrávce 10. ligového kola ve Zlíně, že se jim proti Ševcům dlouhodobě daří. Severočeský tým využil ve druhé půli přesilovku po vyloučení domácího Poznara a za vítězství 2:0 si odvezl všechny tři body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Václav Pilař z Jablonce se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Jablonecké nasměroval k triumfu dvacet minut před koncem vedoucím gólem záložník Václav Pilař, který z křídelního prostoru zužitkoval přesnou přihrávku Hrubého. „Dostal jsem od něj skvělý balon. Vyšel mi první dotek a zakončil jsem přesně tak, jak jsem si představoval. Jsem hrozně rád, že jsem teď zdravý, a mohl jsem mužstvu takhle pomoct," libuje si Pilař.

Uznává, že Poznarovo vyloučení jeho mužstvu výrazně pomohlo. „V kabině jsme si o přestávce ale říkali, že nás to nesmí uspokojit. Byli jsme trpěliví, a nakonec jsme ve zlínské obraně našli skulinku. Můj gól nás uklidnil, avšak museli jsme se mít dál na pozoru. Zlíňané hrozili z rychlých brejků, v závěru se nám ovšem podařilo vstřelit druhou pojišťovací branku," pochvaluje si bývalý reprezentant.

Jablonecký kouč Petr Rada si tří bodů ze Zlína hodně považuje. „Vždyť soupeř předtím vyhrál třikrát v řadě nad silnými celky. Proto jsme cestovali na Moravu s velkou pokorou. Podali jsme velice solidní výkon, podle mého názoru jsme měli vést už v poločase," míní.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada během zápasu se Zlínem.

V pauze svoje svěřence upozorňoval, že hrát proti deseti není zase tak velká výhoda. „Nemám to moc rád. Však nám taky Zlíňané dělali po přestávce rychlými protiútoky starosti. Nakonec jsme ale utkání zvládli. Jsem šťastný, že nás nijak nepoznamenalo, že jsme v minulém ligovém kole nemohli odehrát zápas s Bohemkou," naráží Rada na nedávnou karanténu ve vršovickém mužstvu.

Ve zlínské šatně zavládlo po prohře značné zklamání. „Po Poznarově vyloučení jsme měli paradoxně víc nadějných akcí než do té doby, avšak celkově jsme podali mnohem horší výkon než v předchozích duelech v Karviné či proti Plzni. Jablonec má ale velice kvalitní tým. Těžko říct, proč nám to proti němu tak nejde," přemítá defenzivní středopolař Fastavu Marek Hlinka. Podle něj neuslyší Tomáš Poznar v kabině žádné výčitky. „Jeho dvě žluté karty prostě vyplynuly ze hry. Těžko se na něho můžeme zlobit, když nám v předchozích utkáních svými góly zase naopak body zařídil," připomíná Hlinka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ivan Schranz z Jablonce se raduje z gólu proti Zlínu.

Trenér ševců Bohumil Páník má ovšem poněkud jiný názor. „Před druhou žlutou udělal hloupost, a Tomáš to sám ví," nelíbila se mu Poznarova snaha nafilmovat pád a vynutit si penaltu. „V dalším ligovém zápase v Příbrami nám bude samozřejmě citelně chybět, ale šanci dostanou další hráči," tvrdí.

Připustil, že Jablonečtí vyhráli ve Zlíně zaslouženě. „Byli rychlejší a obratnější na míči. Výtečnými zákroky nás dlouho držel nad vodou brankář Dostál. Když jsme ale inkasovali první gól a byli pouze v deseti, už jsme mohli spoléhat jen na náhodu, jestli někdo neuteče a nevyrovná. Bohužel se nám nic takového nepovedlo," mrzí Páníka.

Reklama

Související témata: